Premieră pe frontul din Afganistan: O femeie-soldat a născut în timpul misiunii

minunea-petrecuta-pe-front-o-femeie-soldat-care-nu-stia-ca-e-insarcinata-a-nascut-un-baietel-168793
minunea-petrecuta-pe-front-o-femeie-soldat-care-nu-stia-ca-e-insarcinata-a-nascut-un-baietel-168793

O femeie-soldat britanică a născut un băiat, marţi, la Camp Bastion, în provincia Helmand, fără să ştie că este însărcinată. "Mama şi copilul sunt în stare stabilă", a declarat Ministerul Apărării, relatează BBC News Online

Corespondentul BBC Caroline Wyatt susţine că aceasta este pentru prima dată când o femeie-soldat britanică dă naştere unui copil pe linia de front.

"Nu este politica armatei să le permită femeilor să participe la operaţiuni dacă sunt însărcinate. În acest caz, MoD (Ministerul Apărării) nu a ştiut despre sarcina ei", se arată într-un comunicat al ministerului.

Femeia este tunar in Royal Artillery şi a aflat că este pe cale să nască după ce a deja începuseră durerile. Copilul s-a născut cu cinci săptămâni înainte de termen la spitalul bazei Camp Bastion şi a fost conceput înainte ca aceasta să ajungă în Afganistan.

"Regulamentul militar nu permite ca femeile însărcinate să se afle în teatrele de operațiuni. Cu toate acestea, anul trecut, o femeie a născut la doar două săptămâni după ce s-a întors dintr-o misiune de șase luni în Afganistan. Acest caz neobișnuit va reaprinde dezbaterile privind impunerea unor controale medicale mai stricte în cazul femeilor care sunt trimise pe front", mai titrează jurnaliștii britanici.

Chiar daca femeile şi bărbaţii din armată sunt supuşi unor controale medicale, înainte de a fi mobilizaţi, în funcţie de rolul pe care urmează să îl îndeplinească, femeilor nu li se administrează de rutină teste de sarcină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel