Premieră în sistemul medical din România. Intervenție care salvează vieți

Veste nesperat de bună pentru peste 200 de oameni cu afecţiuni pulmonare grave.

Directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, Radu Deac, a afirmat miercuri că se intenționează realizarea operației de transplant de plămâni la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central.

"Intenționăm să dezvoltăm, împreună cu Spitalul Militar Central, transplantul de plămâni în România. Pentru că Spitalul Universitar de Urgență Militar Central a excelat, de-a lungul vremii, a fost în prima linie a transplanturilor de țesuturi — cornee, os — și au fost specialități de tradiție. Sperăm în continuare să folosim toată energia și tot potențialul științific medical al acestei unități de elită a medicinei românești", a spus Deac, la ceremonia de deschidere a Congresului Național de Medicină Militară, care se desfășoară în perioada 14 — 17 octombrie la Cercul Militar Național, și a Conferinței Zilele Spitalului Universitar de Urgență Militar Central.

[citeste si]

El a spus că și-ar dori ca acest lucru să se realizeze cât mai repede, însă a admis că mai este nevoie de "organizare", dar și de timp pentru pregătirea cadrelor medicale tinere, care să meargă la specializare.

"Am dori cât mai repede să începem transplantul de plămâni, dar întrucât este o acțiune extrem de complexă îmi este greu să vă dau un termen precis. Noi dorim cât de curând. Mai este nevoie de organizare, pregătire, cadre tinere care să meargă la specializare", a afirmat Radu Deac, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel