Urmărește emisiunea live


Președintele Italiei, Giorgio Napolitano, va demisiona în următoarele ore

Președintele Italiei, Giorgio Napolitano, va demisiona "în următoarele ore", a anunțat marți premierul Mateo Renzi.

VEZI ȘI: Rareș Bogdan, dezvăluiri EXCLUSIVE: Victor Ponta a fost extrem de agresiv

Napolitano a anunțat încă din 1 ianuarie că intenționează să demisioneze. "Sunt pe punctul de a demisiona, a demisiona după cum îmi permite Constituția", declarase șeful statului, în vârstă de 89 de ani, cu prilejul mesajului de Anul Nou, retransmis la televiziune. El a explicat cu acel prilej că vârsta sa înaintată face ca îndeplinirea atribuțiilor să fie din ce în ce mai dificilă.

Napolitano, care a spus de la început că nu-și va duce până la capăt al doilea mandat de șapte ani, le-a mărturisit unor prieteni că suferă de o serie de afecțiuni legate vârstă, care fac dificilă exercitarea funcției de președinte, relata recent cotidianul Corriere della Sera.

În aprilie 2013, Napolitano a cedat rugăminților din partea politicienilor aflați în dispută și a acceptat un al doilea mandat — lucru fără precedent — în încercarea de a pune capăt unei situații haotice, de impas, provocată de alegerile din februarie din același an.

După alegerea sa, el a adus o oarecare stabilitate politică în țară, desemnându-l pe Enrico Letta (Partidul Democrat, de centru-stânga) să formeze un guvern de largă coaliție. Letta a demisionat în februarie 2014, după ce-a pierdut șefia partidului, în favoarea actualului șef de guvern Matteo Renzi, notează Agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel