Prăjitură de post cu mere rase. Rețeta unui desert gustos și aromat

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Delicioasa prăjitură de post cu mere rase este ușor de făcut și pe placul tuturor. În zilele de post putem pregăti prăjtura care ne va încânta papilele gustative. Aromată și cu un aspect inedit, aceasta reprezintă un adevărat deliciu la masă. Iată rețeta unui desert de casă gustos și aromat.

 

 

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Cu toate că zilele de post presupun o adevărată provocare culinară, doamnele pregătesc bucate gustoase chiar și în zilele cu restricții alimentare.

Gustoasa prăjitură de post cu mere rase este preferata multora dintre noi. Aceasta are o savoare aparte, iar dacă vom folosi câteva arome inedite, vom reuși să aducem la masă gustul prăjiturilor din copilărie.

Pe lângă acest desert irezistibil, putem pregăti în zilele de post și o tartă cu mere caramelizate sau putem opta pentru delicioasa rețetă de faguri de casă, făcuți ca pe vremea bunicii. Pentru cei mai pretențioși de la masă putem să facem foarte ușor o prăjitură cu aluat răzuit sau o prăjitură de post cu vișine, dulce-acrișoară și pufoasă.

Mai mult, câteva clătite de post cu banane sau niște gogoși pufoase rapide îi vor cuceri pe toți cei de la masă. Rețetele sunt diverse, iar rezultatele sunt de fiecare dată pe măsura așteptărilor.

Prăjitura de post cu mere rase este alegerea perfectă, fiind ușor de făcut și extrem de gustoasă.

Rețeta simplă pentru un desert de casă aromat și gustos

Pentru delicioasa prăjitură de post cu mere rase vom avea nevoie de 400 g de făină, 400 g de zahăr, 1 praf de copt, 4 linguri de ulei de floarea soarelui, zeama de la o portocală, 50 g de nucă măcinată, scorțișoară, coajă rasă de portocală și 6 mere.

Mai întâi se curăță și se dau merele prin răzătoare, apoi se călesc împreună cu puțin zahăr și puțină scorțișoară. După ce merele rase sunt gata, se pregătește aluatul. Într-un vas mare se amestecă zahărul împreună cu uleiul, apoi se adaugă zeama de portocală, nuca măcinată și coaja rasă de portocală.

După ce se amestecă bine, se pune praful de copt stins cu puțină zeamă de lămâie. La final se încorporează făina treptat și se amestecă continuu.

Între timp se pregătește tava de copt. Se unge cu puțină margarină, se pune puțină făină și se pune tava în cuptorul încins.

Se întinde aluatul într-o foaie subțire și se întinde în tava de copt fierbinte. Ulterior se presară merele rase și se uniformizează. Se pune prăjitura de post la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata, se lasă la răcit și se pune puțin zahăr pudră deasupra pentru un plus de savoare. Cu siguranța delicioasa prăjitură de post cu mere rase ne va încânta papilele gustative și îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Atunci când vrem să pregătim ceva dulce în zilele de post, ideală este gustoasa prăjitură de post cu mere rase. Aceasta este ușor de făcut, iar la final ne vom bucura de un desert aromat care ne va aminti de vremea copilăriei, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel