Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Când este dezlegare la pește

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel
Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel începe pe 4 iunie.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2018. Spre deosebire de celelalte posturi, care au o durată fixă, Postul Sîmpetrului are o durată variabilă, în funcţie de data variabilă a Paştilor. Postul începe luni, după Duminica Tuturor Sfinţilor şi ţine până în ziua de 29 iunie. În acest an, postul este mai lung, având în vedere că Paştele s-a celebrat la începutul lunii aprilie.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2018. Apostolii Petru şi Pavel sunt cei doi stâlpi ai Bisericii Creştine care au propovăduit, prin lucrarea lor misionară, învăţătura lui Hristos în lume. Petru şi Pavel sunt consideraţi discipolii lui Iisus care au contribuit cel mai mult la răspândirea creştinismului în lume.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2018. Originar din Betsaida Galileii, Sfântul Apostol Petru a fost fratele Sfântului Apostol Andrei şi pescar ca toţi cei din familia lui. Primind îndemnul adresat de Hristos de a-L urma, îşi părăseşte meseria, dedicându-se propovăduirii Evangheliei.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2018. Acest post este considerat uşor. În fiecare sâmbătă şi duminică se face dezlegare la peşte, vin şi ulei, precum şi la sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie), și alte sărbători de sfinți rânduiți de Biserică.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2018. Alte zile în care credincioșii care postesc pot să mănânce pește sunt următoarele: sâmbătă 9 iunie, duminică 10 iunie, luni 11 iunie, sâmbătă 16 iunie, duminică 17iunie, marți 19 iunie, vineri 22iunie, sâmbătă 23 iunie și duminică 24 iunie. Sunt în total zece zile de post cu dezlegare la pește. Apoi, în 29 iunie, ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli, întrucât este vineri, este dezlegare la pește, ulei și vin.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2018. Cine se scoală de dimineață în fiecare zi de post pentru a vedea răsăritul Constelației Cloșca, va avea tot anul parte de bine și i se vor împlini dorințele. Tradiția mai spune că femeile nu au voie să muncească în casă pe perioada postului.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2018. Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Există obiceiul ca la țară mamele să lege de gâtul fetelor usturoi sau pelin ca atunci când trec ielele să nu le zăpăcească mințile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel