Postul B1 TV, acuzat de partizanat la Congresul PMP

Primul Congres al PMP s-a încheiat, însă nu sunt puține vocile care condamnă faptul că "tabăra reformiștilor", Adrian Papahagi, Teodor Baconschi sau Daniel Funeriu, nu se regăsesc în conducerea aleasă sâmbătă. Critici a primit și postul B1 TV pentru modul în care a transmis ceea ce s-a întâmplat la Palatul Parlamentului, la Congresul PMP.

 

"Primele analize au ignorat un detaliu semnificativ: nu a mai rămas practic nici un picior de intelectual reformist prin conducere (cu exceptia lui Cristian Preda la Externe). (...) Am marcat în final un triumf al mașinăriei de partid, cu liste cu nume stabilite dinainte și înmînate unor delegați aleși “așa cum trebuie” la nivel local. Nu e nimic nou sub soare. Asta se întîmplă de regulă pe la toate congresele partidelor, iar congresul PMP s-a dovedit a urma același tipar", se precizează într-o analiză a Congresului PMP, publicată pe site-ul contributors.ro.

Citește și Regretul lui Cristian Preda: PMP, lipsit de un plus de credibilitate

Potrivit sursei citate, "dacă Elena Udrea ar fi fost în final flancată în conducere de principalele figuri reformiste impactul negativ al alegerii sale în fruntea partidului s-ar fi atenuat".

Un alt detaliu care a supărat pe cei care au urmărit cu atenție primul Congres al PMP a fost tactica postului B1 TV privind acest eveniment al scenei politice.

"Încă de la începutul lucrărilor congresului s-a pornit cu stîngul. Singurul discurs transmis integral de către B1TV a fost cel al Elenei Udrea, cele ale lui Papahagi și Funeriu fiind amputate după primele 2-3 minute. Sigur, ni se va spune că a fost decizia postului de televiziune, dar nu suntem naivi. Poate părea un detaliu minor, dar astfel de amănunte spun multe. Nu poți declama la tot pasul că ești "altfel" în timp ce procedezi exact la fel ca și ceilalți colegi de pe scena politică. Este genul de șmecherie meschină care nu a făcut decît să confirme impresiile negative încă vii rămase după campania de la Europarlamentare. (...) Dar a-i elimina complet pe aceștia din urmă (Baconsci, Papahagi, Funeriu, Paleologu, Marian Preda - n.r.) din sfera deciziei și din rîndul vectorilor majori de comunicare este o eroare cel puțin la fel de mare. 

Citește și Daniel Funeriu, după ce a pierdut bătălia pentru șefia PMP: Dragă Elena...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel