Ponta, una caldă, una rece: Mai avem încă multe de făcut

Victor Ponta susține că, deși România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie din UE, acest fenomen este încă mult prea extins în țara noastră.

"Mă bucur foarte mult să văd că România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie și excludere socială din UE (-4 puncte procentuale!), potrivit Eurostat. Sunt vești care dau optimism, mai ales că astăzi este Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei. Sărăcia e încă mult prea extinsă în România, iar combaterea este, cred, mai importantă ca orice", afirmă Ponta într-un mesaj postat, sâmbătă, pe Facebook.

Premierul spune că pe toată durata mandatului său a respins austeritatea și a luptat pentru un model echilibrat de dezvoltare economică în România, "care să îmbine cu succes măsurile de creștere cu cele de sprijin social" și care să aibă în centrul său oamenii.

[citeste si]

"Sigur, sunt conștient că mai avem încă multe de făcut! Tocmai de aceea cred că România are nevoie, în continuare, de un discurs și politici ferme de stânga, echilibrate și susținute de măsurile pragmatice de creștere economică. Aceasta a fost viziunea mea de la bun început: stânga pragmatică. Aceasta, cred eu, este formula prin care putem accelera în continuare scăderea sărăciei", menționează Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel