Ponta, răspuns după ce Iohannis l-a criticat pentru vizita în ȚĂRILE ARABE

Victor Ponta a spus că ar fi trebuit să-l sune personal pe Klaus Iohannis înainte să plece în vizită oficială în țările arabe.

"Probabil a fost lipsă de comunicare. În general ministrul de externe discută cu consilierul prezidențial. Noi aveam această vizită negociată de un an de zile. A fost o lipsă de comunicare și cu siguranță putem să comunicăm mult mai bine pe această zonă", a spus Victor Ponta, la Digi24.

Premierul a adăugat că a văzut mulți comentatori care spuneau că președintele face toată politica externă, însă nu este de acord cu acest aspect.

"Constituția prevede foarte clar care este rolul preșdintelui, rolul guvernului, și toate vizitele pe care le-am făcut pe linie guvernamentală sunt în ideea devoltării, colaborării, economice între două țări", a subliniat premierul, dar adăugat că "o mai bună comunicare nu strică nimănui".

"Și până la urmă putem și noi să-l ajutăm pe președinte, când merge... cu tot ce avem la dispoziție în aparatul guvernamental. Când merge unde îi spun eu direct președintelui, să nu mai lăsăm prin intermediari", a menționat Victor Ponta, adăugând că ar fi trebuit să-l sune personal pe Klaus Iohannis.

"Trebuia să pun eu mâna pe telefon", a spus premierul.

"În Arabia Saudită nu aveam de patru ani ambasador. Totuși, Arabia Saudită e cea mai mare putere, să zicem militar, din regiune. Între acei ambasadori nominalizați de Klaus Iohannis era și ambasadorul de la Riad. Eu când am ajuns la Riad, la întâlnirea cu regele și cu liderii politici le-am spus: după patru ani avem o bună colaborare instituțională în România și avem ambasador. Au fost o mie de lucruri pe care le-am pregătit împreună. Repet, de acum încolo voi pune mâna la telefon și să comunic direct, nu doar prin partea de echipe", a declarat Victor Ponta.

El a declarat că vorbește cu președintele "ori de câte ori este nevoie" și că are o relație "foarte bună din punct de vedere instituțional".

Victor Ponta a spus că n-a fost deranjat de criticile președintelui, de săptămâna trecută, când Klaus Iohannis l-a criticat că a plecat într-o vizită oficială în țările arabe fără să-l înformeze, scrie Digi 24.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis dă asaltul la adresa puterii: Atacuri fără precedent la adresa lui Victor Ponta și a Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel