Ponta, acuzații de o gravitate extremă aduse lui Băsescu

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta îl acuză pe președintele Traian Băsescu că ”a vândut interesele României” pentru a-și păstra ”niște prietenii”, atunci când a negociat ținta de deficit a României pentru 2014. La vârful Executivului  s-au lansat în ultimul an acuzații fără precedent, de natură penală, între prim-ministru și șeful statului. În scandalul Roșia Montană, spre exemplu, cei doi au afirmat sau sugerat unul despre celălalt că au primit mită. Nicio instituție de competență nu s-a autosesizat în urma acestor acuzații foarte grave.

”E mic deficitul pentru că așa s-a angajat președintele României, fără să întrebe pe nimeni, în 2011, noi să fim campionii europeni ai reducerii de deficit. Alte țări n-au aceste reduceri, noi suntem cei mai 'buni'. Fonduri europene avem mai puține în 2014-2020, pentru că așa a negociat președintele țării fără niciun mandat”, a spus Victor Ponta, la începutul ședinței de Guvern, citat de Mediafax.

Premierul a precizat că nu este esențial cine anume reprezintă România la negocierile europene, dacă acesta ”se bate” pentru țara lui. El a menționat, în context, decizia Curții Constituționale de miercuri, care a respins sesizarea de neconstituționalitate a Legii privind cooperarea dintre Parlament și Președinte, formulată de Traian Băsescu.

”Spun aceste lucruri pentru că am văzut o decizie de astăzi a Curții Constituționale. Problema nu este cine merge la Consiliul European — că merge președintele, că merge primul-ministru. Problema este dacă acolo te bați pentru România sau dacă acolo vinzi România ca să-ți păstrezi tu niște prietenii personale în caz de nevoie. Or eu cred că președintele a vândut interesele României și când a negociat deficitul, și când a negociat fondurile europene. Despre agenda digitală bănuiesc că n-a deschis gura la Consiliul European, că nu știa”, a mai spus Ponta.

Premierul i-a cerut lui Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională, să se bată pentru interesele industriei IT din România.

Autoritățile române și Fondul Monetar Internațional au convenit pentru 2014 un deficit bugetar de 2,2% din PIB atât pe metodologia cash, cât și pe metodologia ESA a Uniunii Europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel