Polițista care l-a ucis „din greșeală” pe Daunte Wright va fi acuzată de ucidere din culpă

Polițista albă care i-a luat viața tânărului de culoare Daunte Wright, în statul american Minnesota, va fi acuzată de ucidere din culpă, spun procurorii.

Conform BBC, Kim Potter a fost arestată și va fi reținută de autorități. Aceasta spune că l-a împușcat accidental pe Daunte Wright fiindcă a încurcat pistolul cu electroșocuri cu arma letală. Ca reacție la vești, avocatul familiei lui Wright, Ben Crump, a spus că uciderea a fost „utilizarea intenționată, deliberată și ilegală a forței”.

Autoritățile din Minnesota au transmis că Potter a fost arestată, miercuri dimineața, și va fi transferată către închisoarea Hennepin County pentru ucidere din culpă. Acuzațiile îi pot aduce până la 10 ani de închisoare și o amendă de 20.000 dolari. Procurorii vor trebui să demonstreze că Potter a fost „neglijentă” și a „riscat nerezonabil” când l-a ucis pe Daunte. „O veterană de 26 de ani în poliție știe diferența dintre un pistol cu electroșocuri și o armă de foc”, a reacționat avocatul familiei tânărului de 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel