PNL, anti-bilanț pentru Dăncilă: A omorât creșterea economică

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Partidul Național Liberal a trasmis printr-un comunicat de presă o analiză a bilanțului de șase luni de guvernare, dat ieri publicității de premierul Viorica Dăncilă, prin care susține că situația economică a țării este de fapt dezastruoasă.

PNL susține că guvernările lui Dragnea au preluat economia României cu o creștere anuală de 4,8% și o creștere trimestrială de 1,4% la sfârșitul anului 2016 însă guvernarea Dragnea – Dăncilă a reușit contra-performanța să omoare creșterea economică din primul trimestru al acestui an față de ultimul trimestru al anului trecut. "România a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creștere economică trimestrială ZERO, cea mai mică rată de creștere din Uniunea Europeană", se arată în comunicatul PNL. 

A crescut inflația și ROBOR-ul

De asemenea în comunicat se arată că la preluarea guvernării, rata anuală a inflației era de 0.1% în ianuarie 2017 însă în ultimul an scumpirile s-au ținut lanț și inflația a ajuns la 4,3% la începutul acestui an și s-a ridicat la 5,4% în lunile mai și iunie, atingând cel mai mare nivel din ultimii 5 ani. Indicele ROBOR la trei luni pentru creditele în lei s-a triplat la finalul primului semestru din acest an față de începutului anului 2017. Pentru românii cu credite în programul Prima Casă, ratele la un credit de 225.000 lei au crescut cu peste 300 de lei în guvernarea PSD – ALDE, de la 945 lei la începutul anului 2017 la 1.225 lei la începutului lunii iulie din acest an. "Așadar, banii pe care unii români i-au primit în plus la salariu sau pensie s-au risipit pe facturi mai mari la cumpărături, energie, gaze, benzină, etc. și rate mai mari la bancă", se concluzionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel