Plafonare indemnizații copii. Gorghiu: Neconstituțională

 Senatorul liberal Alina Gorghiu cere Guvernului să renunţe la intenţia de a plafona indemnizaţiile pentru mame, inclusiv a celor în plată, deoarece această măsură este neconstituţională. 

"Guvernul PSD doreşte ca mâine, în şedinţă de Guvern, să plafoneze indemnizaţiile pentru mame, inclusiv pe cele în plată! Vor lua mâine această măsură aberantă şi neconstituţională, fără niciun dialog cu societatea, fără simulări, fără argumente serioase. Solicităm Guvernului PSD să renunţe la această măsură! Nu plafonaţi indemnizaţiile! E neconstituţional să le plafonaţi şi să le scădeţi pe cele în plată! (...) Renunţarea la această tăiere a indemnizaţiilor este cu atât mai necesară cu cât planurile PSD sunt de natură a afecta inclusiv indemnizaţiile aflate în plată, ceea ce nu doar că este incorect, dar conţine şi vicii evidente de constituţionalitate. Acest fapt va face ca familiile care beneficiază de această lege - în loc să se concentreze asupra creşterii copiilor - să piardă timp şi bani căutând dreptatea prin tribunale", spune Gorghiu.

Ea susţine că gestionarea problemelor economice şi bugetare ale ţării din ianuarie 2017 şi până în prezent de către majoritatea parlamentară PSD-ALDE a fost "catastrofală", ca urmare venind cu propuneri "disperate" de acoperire a deficitului bugetar. 

"Lista propunerilor vehiculate de PSD în ultimele săptămâni este deja prea lungă şi descalificantă pentru orice partid responsabil: impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, plata contribuţiilor aferente contractelor de muncă part-time la nivelul salariului minim pe economie, includerea în întregime a contribuţiilor pentru CAS şi CASS în salariul brut al angajatului, blocarea posturilor în sectorul bugetar, ideea de a desfiinţa pensiile obligatorii administrate privat, modificarea haotică a cadrului legal privind pensiile militarilor, plafonarea şi tăierea indemnizaţiilor pentru mame", arată senatorul PNL, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel