EXCLUSIV  Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă: tagliatelle grecești-venețiene

Tagliatelle greci-venețiene a la Cezar Osiceanu
Tagliatelle greci-venețiene a la Cezar Osiceanu

Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă: tagliatelle grecești-venețiene.

Pilotul Cezar Osiceanu vă explică, pas cu pas, cum să faceți acestă rețetă delicioasă. În rândurile de mai jos, găsiți tot ce aveți nevoie pentru o mâncare delicioasă!

Ingrediente tagliatelle grecești-venețiene a la Cezar Osiceanu:

- tagliatelle fierte în apă fără sare și ulei 

- o porție bună de file de somon tăiat bucățele potrivite 

- ciuperci tocate potrivit

- 3-4 roșii cherry tăiate rotocoale 

- un ardei bulgăresc, nu prea iute, tăiat rotocoale

- 2-3 cepe verzi tăiate potrivit 

- câte o legătura de pătrunjel și de mărar proaspăt tocate 

- un pahar de vin alb traminer de Târnave de  preferat 

- câteva capere 

- mirodenii după gust (curry, boia, piper, busuioc și cimbrișor)

 - 3-4 linguri de tzatziki proaspăt făcut.

Mod de preparare:

Călim în tigaia de teflon întâi ciupercile, punem peste ceapă, roșiile, ardeiul și somonul, iar la final, pentru a stabili o trainică prietenie între marii mincinoși europeni, grecii și italienii, punem tzatziki-ul peste amestecând încet.

Aruncăm și caperele peste deodată cu paharul de vin și amestecăm continuu la foc mediu ca să se facă și un sos potrivit de gros. Presăram deasupra un pic de curry parfumat, boia dulce și piper pentru culoare gust și miros și completăm cu verdeața tocată.

Scoatem tagliatellele și le punem în tigaie împreună cu conținutul ei gata pregatit și le ținem pe foc mediu amestecându-le pentru omogenizare. Pregătim pentru servire în funcție de foamea noastră sau de restricțiile legate de siluetă și presaram mult parmezan ras deasupra, plus restul de verdeață tocată.

Un pahar de vin traminer de Târnave rece sec sau sampanizat prin metoda turnării de cât mai sus a apei minerale vor completa superbele arome și culori din farfurie. Poftă bună!

VEZI ȘI:

Ce spuneți de o tochitură de vară a la Cezar Osiceanu? Tochitură de vară a la Cezar Osiceanu. Îți lasă gura apă și e simplu de făcut!

Ingrediente pentru tochitura de vară de Cezar Osiceanu:


- 2 cartofi albi fierți cuburi potrivit de mari 


- 3-4 ciuperci mari și frumoase 


- 3-4 roșii cherry tăiate felii 


- o bucată de friptură din antricot de porc făcută la cuptor 


-  3-4 linguri de tzatziki proaspăt făcut

 
- 2 ouă

 
- paratha și pătrunjel, plus mirodeniile de rigoare 

Călim ușor pălăriile ciupercilor împreună cu cuburile de cartofi fierți. Amestecăm, cu friptura de porc la cuptor, carnea, însă o tăiem usor pe lung și turnăm un pic de vin alb parfumat si demisec peste, cât să se creeze un pic de sos împreună cu curry, piper și busuiocul presărat deasupra. Luăm feliuțele grațioase de roșii și le punem pe marginea farfuriei, iar in mijloc, conținutul tigăii noastre pregătit mai sus.

Adăugăm deasupra tzatziki-ul. Așezăm deasupra tuturor cele două ouă cu gălbenușul și moale, preparate la tigaie. Adăugăm ceva verdeață și tochitura noastră e gata! Cu sau fără mămăligă la o adică!”, a explicat pilotul Cezar Osiceanu.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play




Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy