Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă: bulz.
”Să facem un bulz acasă! Toamna cu alaiul ei frumos a venit și vom începe să ne bucurăm de plăcerile culinare ce o însoțesc. Oile se pregătesc de coborât din munte, așa că m-au inspirat să pregătesc un bulz acasă împreună cu voi, dragi cititori pofticioși fie mici, fie mari! Deci la treabă!
Avem nevoie:
1. Mălai mai mare de preferat
2. Ardei iute verde și roșu, câte o bucată tăiați feliuțe subțiri
3. Unt - un pachet
4. Telemea grasă de oaie 200 gr
5. Brânză de burduf 200 gr
6. Parmezan ras 200 gr
7. Slănină afumată de porc, rasă Mangalița, tăiată cubulețe 200 gr
8. Mirodenii.
Facem o clasică mămăligă la care când este aproape gata adăugăm în ceaun o jumătate de pachet de unt amestecând permanent. Când este gata, o scoatem în ceaun și de acolo punem o porție serioasă într-un castron de pământ.
Deasupra punem brânza de burduf peste care presăram feliuțele de ardei iute și bucățelele de slăninuță. Punem ceva mirodenii: piper, boia dulce și puțin curry și acoperim cu feliuțe de unt subțiri. Învelim cu mămăliga totul și așezăm peste ea feliuțele de telemea de oaie și restul untului rămas. Băgăm la cuptor castronul de pământ și, după 8-10 minute, scoatem castronul aburind fierbinte.
Presărăm deasupra bulzului nostru parmezanul ras și punem lângă castron o cană mare de lapte cald sau de sana, kefir etc. Desigur... cana poate fi înlocuită si cu o țuică bună”, a explicat Cezar Osiceanu.
VEZI ȘI: Tagliatelle de toamnă a la Cezar Osiceanu. Rețetă delicioasă și ușor de făcut
Ce ziceți de tagliatelle de toamnă a la Cezar Osiceanu? Pilotul vă propune o rețetă delicioasă și ușor de făcut.
”A venit toamna frumoasă și caldă cu alai de petreceri fugind toate grăbite de frica restricțiilor legate de valul patru al pandemiei de COVID 19 ce se văd în zare precum un uriaș aisberg! Așa că să pornim pe drumul nostru gastronomic plin de basme și povești, mirosuri îmbietoare și culori plăcute, asezonate frumos cu plăceri gustative de o rară savoare!
Avem nevoie pentru azi de:
1. Tagliatelle Barilla
2. Somon File - tăiat cubulețe mai mari
3. Un ardei iute din cel bulgăresc - tăiat rondele subțiri
4. O jumătate de ardei gras roșu - tăiat cubulețe
5. Unt - un pachet
6. Mărar - 2 legături tăiate mărunt
7. 4-5 ciuperci tăiate felii
8. Smântâna -200 gr
9. Curry, piper, boia
10. Cașcaval - 200 gr tăiat cubulețe
11. Vin alb sau roze - un pahar
12. Parmezan 200 gr ras
13. O roșie tăiată cubulețe
14. Capere
Și acum să începem! Punem apa la fiert pentru tagliatelle fără sare și ulei, timp în care topim untul în tigaia de teflon și punem la călit întâi ciupercile, apoi adăugăm ardeiul gras și cel iute și, la final, cubulețele de roșii.
Punem în tigaie paharul de vin și adăugăm cubulețele de cașcaval mestecând ușor pentru ca se se topească încet și fără să se lipească de fundul tigăii.
Adăugăm caperele și smântâna și lăsăm să fiarbă la foc potrivit amestecând permanent pentru ca să se omogenizeze sosul. Adăugăm mirodeniile și… mmmm mirosul superb deja apare peste tot!
Între timp, am pus tagliatellele să fiarbă și când sunt gata le trecem în tigaie să se îmbăieze în superbul nostru sos înmiresmat. Le lăsăm să se scalde 2-3 minute amestecând continuu pentru omogenizare și adăugăm, în acest timp, o parte din mărarul tocat.
Pregătim farfuria pentru paste, adăugăm din tigaia noastră o porție zdravănă din conținutul ei îmbietor și presăram deasupra restul de mărar cu parmezanul ras. Sub umbrela noastră din curte sau de pe balconul fiecăruia, cu un pahar de vin alb sau roze alăturat, începem marele asalt asupra frumoaselor noastre tagliatelle de toamnă a la Cezar”, a transmis pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu