EXCLUSIV  Petre Daea sesizează ANSVSA după intervenția DCNews: Nu am văzut asta! E un pericol

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea a declarat că va lua măsuri imediate după ce a aflat de la DCNews că acum, în plină criză de pestă porcină africană, foarte multe persoane își vând porcii pe site-uri de anunțuri. 

Lupta împotriva răspândirii pestei porcine africane continuă în fiecare zi în România. Autoritățile iau măsuri pentru izolarea focarelor și stoparea mutării porcilor din zonele afectate în unele care nu se confruntă cu asemenea probleme. În ultimele luni s-au făcut nenumărate apeluri publice pentru a convinge populația să cumpere carne de porc doar din locuri autorizate.

Cu toate astea, DCNews a descoperit că, în ultima perioadă, au apărut sute de anunțuri pe OLX, cu porci de vânzare, postate pe persoane fizice. 

Contactat de DCNews pentru un punct de vedere pe tema a vânzărilor de porci pe internet, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că va cere să fie urmărite toate aceste anunțuri. "Nu am văzut asta. O să vorbesc cu cei de la ANSVSA să urmărescă treaba asta pentru că e un pericol această vânzare. E bine că mi-ați spus și o să am observația necesară pentru oamenii mei care urmăresc acolo asemenea informații pentru că lucrurile nu sunt în regulă acum. Autoritățile sanitar-veterinare să urmărească și aceste anunțuri și să facă verificări la fața locului și să intervină conform legii pentru descurajarea lor", a declarat Petre Daea pentru DCNews

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel