Peste 500 de oameni au murit de holeră, în Haiti

holera haiti
holera haiti

Mai mult de 500 de persoane au murit în Haiti din cauza epidemiei de holeră, a anunţat sâmbătă Ministerul haitian al Sănătăţii.

Conform unui bilanţ precedent, până în data de 3 noiembrie holera provocase moartea a 442 de persoane, iar alte 6.742 se aflau internate în spital.

Noul bilanţ, publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, indică 501 decese şi 7.359 de persoane spitalizate.

Epidemia, declanşată la 20 octombrie, provoacă zilnic moartea a 32 de persoane, iar alte 404 sunt internate în spital, conform statisticilor oficiale.

Analize de laborator efectuate în Statele Unite au demonstrat că epidemia din Haiti este provocată de o bacterie similară unor tulpini specifice zonei Asiei.

Autorităţile haitiene se tem de o nouă extindere a epidemiei, ca urmare a inundaţiilor înregistrate după trecerea uraganului Tomas, care a afectat teritoriul ţării vineri. "Suntem îngrijoraţi din cauza condiţiilor sanitare în care trăiesc sute de mii de victime ale cutremurului din 12 ianuarie", a declarat recent un reprezentant al Ministerului haitian al Sănătăţii.

Conform bilanţurilor anunţate de organizaţii nonguvernamentale, circa 1,3 milioane de haitieni trăiesc în tabere de refugiaţi după cutremur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel