Pestă porcină. Întâlnire de urgență la sediul MAI

Rodica Mitu / 01 aug 2018 / 10:22 Salveaza PDF Comentarii
Carmen Dan
Descriere foto: Carmen Dan

O întâlnire de urgență dedicată pestei porcine africane care afectează ţara noastră va avea loc în cursul zilei de miercuri, la sediul MAI, informează România TV.

Conform sursei citate, la întâlnire au fost convocați mai mulți miniștri, dar și Raed Arafat.

Pentru controlul pestei, Guvernul a aplicat măsuri suplimentare de monitorizare, control şi combatere a bolii, astfel încât să se împiedice răspândirea virusului şi să se limiteze pierderile generate de evoluţia focarelor. Totodată, au fost adoptate acte normative care reglementează compensarea pagubelor crescătorilor de porci cauzate de pierderea animalelor în acţiunile pentru lichidarea rapidă a focarelor de boală, dar şi acordarea de stimulente financiare pentru notificarea cazurilor de porci mistreţi morţi şi pentru participarea vânătorilor la vânătoarea selectivă. În cazul pestei porcine africane este interzisă valorificarea produselor şi subproduselor de la animalele tăiate, ucise sau altfel afectate.

Reprezentanţii ANSVSA au făcut apel către cetăţeni să anunţe imediat medicul veterinar sau direcţia judeţeană cu privire la orice caz de îmbolnăvire a porcilor din gospodărie, pentru că vor fi despăgubiţi la valoarea de piaţă a animalelor.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23