Pesta porcină. Daea: Sunt judeţe unde boala nu a mai recidivat

Mihai Ciobanu / 08 oct 2018 / 12:29 Salveaza PDF Comentarii
Pesta porcină
Pesta porcină

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat luni că sunt judeţe întregi unde pesta porcină africană nu a mai recidivat, iar în Bihor şi Satu Mare s-a trecut la etapa a doua, respectiv instalarea purceilor santinelă. 

"În acest moment, numărul de focare s-a redus. Sunt judeţe întregi unde boala nu a mai recidivat, iar la Bihor şi Satu Mare am trecut în etapa a doua, să vedem dacă recidivează boala, cu instalarea purceilor santinelă. Trebuie să urmărim măsurile de securitate pentru a preveni situaţii deosebite, aşa cum am avut", a spus ministrul Agriculturii, în cadrul unui forum de specialitate.

 Şeful de la Agricultură a subliniat că, pentru rezolvarea acestei probleme legate de pesta porcină africană, România are sprjinul Comisiei Europene şi al comisarului european pentru agricultură Phil Hogan, care e "mai român decât toţi românii". 

"Săptămâna trecută am fost la Bruxelles unde am discutat cu comisarul Hogan. Vreau să-i mulţumesc public comisarului european pentru sprijinul excepţional pe care îl dă ţării. Comisarul e mai român decât mulţi români, în acest moment greu. La prima chemare au venit în minister au venit să lucrăm împreună. Avem sprijinul Comisiei Europene şi al comisarului Hogan", a menţionat oficialul MADR. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29