EXCLUSIV  Pensionarii, scrisoare deschisă către preşedintele României. Dumitru Leonte: Situaţia pensiilor, mai rea ca în 2004

Dumitru Leonte, membru al Uniunii Pensionarilor din România, a trimis o scrisoare deschisă către preşedintele României, aşa cum a anunţat în exclusivitate pentru DC NEWS, în care cere, în numele pensionarilor din România, respectarea legii pensiilor şi a termenelor la care ar urma să fie mărit punctul de pensie. 

Documentul a fost trimis preşedintelui ca urmare a declaraţiilor făcute de Valentin Lazea, economistul şef al BNR. Acesta a cerut Guvernului prorogarea majorării punctului de pensie până în 2021. 

"Se poate face o creştere de câteva procente, care oricum va duce la creşterea deficitului peste 3 la sută şi va fi finanţată din bani pe care statul nu îi are, dar doar cu foarte puţin. Dacă nu se face nimic şi se merge înainte aşa cum este în lege, vor fi mai întâi costuri economice, iar ulterior se vor transforma în costuri politice", a declarat Valentin Lazea.

Pensionarii, scrisoare deschisă către preşedinte 

"În scrisoare am arătat tot ce înseamnă inechităţi în sistemul de pensii în momentul de faţă. Eu am procedat aşa şi în 2017. Pe 21 februarie, înainte ca Guvernul PSD să înceapă guvernarea, am făcut un material şi l-am trimis guvernanţilor. De ce m-am dus de data asta direct la Cotroceni? Mi-aş dori ca acest mandat al preşedintelui Iohannis să fie unul al consolidării statului de drept şi al justiţiei sociale. Pentru că acum, situaţia pensiilor în România este mai rea decât în 2004, când am început recalcularea pensiilor. Asta pentru că s-au elaborat mai multe acte normative care au creat inechităţi, în loc să le elimine. Voi transmite această scrisoare tuturor instituţiilor, tuturor partidelor politice, etc.", a declarat Dumitru Leonte pentru DC NEWS. 

În urmă cu câteva zile, Dumitru Leonte declarase tot în exclusivitate pentru DC NEWS că, dacă Guvernul Orban ascultă de recomandarea venită de la BNR şi amână aplicarea legii pensiilor, legea nu va mai fi aplicată niciodată în România. 

 SCRISOAREA POATE FI CONSULTATĂ AICI 

Vezi mai multe declaraţii în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel