Pedeapsă mică pentru mâna dreaptă a lui Sarkozy după o faptă uriașă

Claude Gueant, fost ministru de Interne, a fost condamnat pentru complicitate la deturnare de fonduri la doi ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, fosta mână dreaptă a lui Nicolas Sarkozy a primit o amendă de 75.000 de euro și cinci ani nu are voie să execute vreo funcție publică.

Claude Gueant, în 2007, era anchetat alături de alte patru persoane sub acuzaţia că şi-ar fi atribuit prime din bugetul destinat anchetelor efectuate de poliţie.

După aceste fapte, Claude Gueant a devenit secretar general al preşedinţiei Republicii sub Nicolas Sarkozy, după alegerea preşedintelui de dreapta, în 2007, a fost numit ministru de Interne.

În plus, Tribunalul l-a condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare pe fostul director general al poliţiei naţionale Michel Gaudin. Trei foşti membri ai cabinetului lui Nicolas Sarkozy au primit la rândul lor pedepse de 8 luni de închisoare cu suspendare şi amenzi.

Procedura vizează o suma totală de 210.000 euro plătită între 2002 şi 2004 de către Michel Gaudin lui Claude Gueant, care a păstrat jumătate pentru el şi a plătit restul celor trei colaboratori ai săi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel