PDL cere comisie parlamentară în cazul tragediei din Apuseni

alin tise
alin tise

Vicepreședintele PDL, Alin Tișe, cere alcătuirea unei comisii parlamentare care să cerceteze modul în care instituțiile statului, MAI și instituțiile subordonate au intervenit în accidentul aviatic din zona Beliș - Scărișoara, pentru a se afla dacă se putea evita moartea celor două persoane.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, și șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ion Burlui, au fost convocați, marți, la Guvern, de vicepremierul Gabriel Oprea.

"Solicit o comisie de anchetă parlamentară care să verifice modul în care instituţiile statului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi instituţiile subordonate, au intervenit în situaţia de urgenţă cauzată de accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Este inadmisibil ca un minister cu o importanţă crucială, precum MAI, în această problemă să nu reacţioneze cu promptitudine, ci abia după şapte ore, iar cei care au intervenit să caute de două ori într-un loc greşit. Dorim să ştim dacă autorităţile au reacţionat prompt sau se putea evita pierderea a două vieţi omeneşti", a arătat Alin Tişe, într-un comunicat transmis marţi.

Într-un comunicat trimis anterior, democrat-liberalul Tișe cerea demisia ministrului de Interne Radu Stroe, din cauza "intervenției stângace, ineficiente și lipsită de coordonare".

Ancheta în cazul accidentului aviatic este coordonată de procurorii Parchetului Curţii de Apel şi susţinută de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, expertizele criminalistice fiind realizate de criminaliştii Poliţiei Române, au mai spus sursele citate.

 Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni BN2 care transporta o echipă medicală a aterizat forțat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel