Pătraru, atac furibund împotriva listelor pentru Cotroceni

Jurnalistul Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii ”Starea nației”, de la TVR 1, atacă dur decizia "Străzii" de a întocmi liste cu numele persoanelor care vor marge la Cotroceni pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis.

"Nimic mai amuzant decât cei care lansează liste cu nume. Fiecare se consideră brusc dator să-l propună pe unu' pe care-l știe el la șefia unui minister sau ceva pe-acolo", scrie Dragoș Pătraru pe blog.

"Pfff, ăla merge la Sănătate, e om ca lumea, l-am văzut eu la o emisiune de televiziune, vorbea bine de tot, mi-a plăcut".
Circulă liste pe internet, se aprinde imaginața, oameni fără nici o experiență administrativă, fără nicio cunoștință managerială într-un domeniu sunt propuși să conducă guverne, să decidă vieți în sănătate, să revoluționeze justiția.

Adică, vrem să scăpăm de niște băieți care ne-au mințit că sunt profesioniști și acuma începem să ne mințim noi singuri cu alții?

Să ne înțelegem, politica se face într-o democrație cu partide, cu oameni care se dedică acestei meserii, care vor o carieră politică. Aa, că nu mai vrem politicieni ca acum, asta da, perfect adevărat, pentru asta ieșim în stradă și luptăm.

[citeste si]

Dar pare că începem noi, oamenii simpli, cu clientelisme: șefu', am și eu un băiat bun pe lista mea, ia-l și pe el la Guvern! E de treabă, garantez eu pentru el, nu fură, nu se îmbracă de la Paris.

E o chestie românească asta cu: Hai, frate, bagă-te, te susțin, hai!
Iar dup-aia, dacă nu iese bine: bă, gata, ne-am dat dracu', umblăm cu limuzina, avem bani, suntem șmecheri! Pe banii mei, nenorocitule!

De-asta zic: să fim atenți! Dacă un om vorbește ceva mai bine, nu înseamnă că se pricepe la orice. Amintiți-vă experiența CDR, când ne-a călcat în picioare batalionul ăla de specialiști condus de Emil Constantinescu.

A, pentru cei ce mă propun pe mine pe tot felul de liste: vedeți că eu, la emisiunea asta, sunt seară de seară, pentru 50 de minute, vreo zece oameni și peste o sută de ore de muncă.
Așa că nu credeți chiar tot ce vedeți la televizor!", conchide Dragoș Pătraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel