OUG Anghel Saligny, atacată. Renate Weber: S-a primit o petiţie comună a mai multor organizaţii neguvernamentale

Câteva organizații neguvernamentale şi grupuri civice au soliticat Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a OUG pentru aprobarea programului naţional de investiţii Anghel Saligny.

"Pot să vă confirm că ieri s-a primit o petiţie comună a mai multor organizaţii neguvernamentale. Abia aseară a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanţa. Astăzi, ea a intrat în lucru la serviciul nostru contencios constituţional. Deocamdată nu vă pot spune absolut nimic pentru că la mine, întotdeauna, regulă a fost că mai întâi să îi laş pe colegii mei să facă analiza de neconstituţionalitate. Cred că spre sfârşitul săptămânii vor veni cu o propunere  a lor privind ceea ce ar trebui noi să face şi probabil spre sfârşitul săptămânii vom avea şi un răspuns pe care evident îl vom face public.

Fie va fi o propunere să sesizăm CCR, fie o propunere să nu sesizăm CCR dacă nu se vor identifica motive de neconstituţionalitate pentru că vă rog să nu uitaţi, noi facem analiza strict din perspectiva respectării prevederilor constituţionale, nu analiza de oportunitate", a spus Renate Weber, la Antena 3.

"Vom constata o întârziere pe sesizările din dosare"

Întrebată dacă toată această criză politică blochează în vreun fel procedurile în curs, în ceea ce priveşte instituţia pe care o conduce, aceasta a mai spus: "Dacă vor fi numiţi miniştri interimari, atunci probabil că ceva se va debloca. Altfel, într-adevăr, pe unele din sesizările din dosarele pe care le avem în lucru vom constata o întârziere pentru că nu vom mai avea cui să ne adresăm. În acest moment, este foarte incert ce se întâmplă cu miniştrii, cu secretarii de stat. Este adevărat că noi de ceva vreme ne-am făcut un obicei să sesizăm mai degrabă secretarii generali ai diferitelor ministere. Mă aştept ca la unele din petiţiile pe care le avem în lucru sau la sesizările din oficiu să apară întârzieri. Noi vom informa întotdeauna petenţii în legătură cu motivele acestor întârzieri. Toată lumea are nevoie de stabilitate politică într-o ţară. Este deja un truism acest lucru, dar asta este situaţia pe care o traversăm acum".

Vezi și: Toni Neacșu, despre cazul Stelian Ion: Cîțu a încălcat legea. Rămâne de văzut dacă instituțiile judiciare se vor sesiza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel