OUG 66/2011. CNMR, discuții cu Rovana Plumb

CNMR
CNMR

O delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), condusă de președintele Alexandru Cumpănașu, a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Tema principală a întâlnirii a constituit-o discutarea propunerilor formulate de CNMR pe marginea proiectului de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora, precizează CNMR.

Aceste modificări au drept scop inițierea unui dialog constructiv între beneficiarii de fonduri europene și autoritățile cu competențe în gestionarea fondurilor europene. Conform surse citate, s-a agreat inițierea unui mecanism transparent de conciliere între beneficiari și autoritățile care fac parte din sistemul de management și control anterior emiterii de către acestea a documentelor finale referitoare la constatarea de posibile nereguli.

De asemenea, s-a agreat o centralizare transparentă a principalelor cauze ce au generat nereguli în procesul de implementare a fondurilor europene, astfel încât pe de o parte să se asigure o abordare unitară de către autoritățile din sistemul de management și control, iar pe de altă parte să poată fi evitate de către beneficiari în viitor.

Cine a participat la discuții

La discuții au mai participat, din partea MFE, secretarul de stat Mihaela Toader, directorii a 3 dintre Autoritățile de Management gestionate de MFE - Cătălin Gheran (POIM), Ciprian Ghioc (POC) și Mihaela Saragea (POAT).

Din partea Ministerului Finanțelor Publice a fost prezentă Lucica Tarara, director general Autoritatea de Certificare și Plată.

Delegația CNMR a fost formată din secretarul general al CNMR, doamna Simona Gabriela Baltag, vicepreședinții naționali: Gheorghe Ialomițeanu, prim-vicepreședinte al Camerei Auditorilor Financiari din România; Adrian Badea, președintele Academiei Oamenilor de Știință din România; Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară; Liviu Beșleagă; Răzvan Bobulescu, președinte de onoare al Federației Naționale Sindicale „Alma Mater"; Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor Români în Rezervă; Mihai Ivașcu, consilier al președintelui Camerei de Comerț și Industrii a României; Marius Ioniță; Marian Florea, președintele Asociației Administratorilor Publici din România; și reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" prin doamna Teodora Bănaş, și ai Universității Politehnica București prin doamnele Mihaela Motorga și Andreea Hodrea, specialiști în domeniul fondurilor europene și juridic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel