Oțetul și bicarbonatul, produsele de curățenie pe care le ai deja în casă

Pixabay
Pixabay

Două produse comune din bucătăriile gospodăriilor pot fi de un real ajutor în curățenia din casă. 

Oțetul de mere și bicarbonatul sunt două produse ieftine și care nu lipsesc din majoritatea gospodăriilor. Reacția dintre cei doi compuși principali, acidul acetic diluat și bicarbonat de sodiu produce dioxid de carbon, apă, ion de sodiu și ion de acetat. Dincolo de detaliile reacției chimice, cele două produse pot ajuta la curățenia din casă. 

Inox

Dacă aplicele din bucătărie, aragazul sau bateria chiuvetei sunt din inox, iar petele de calcar sunt o permanentă problemă, încearcă să le cureți cu o soluție făcută din bicarbonat și oțet, frecând ușor cu un burețel abraziv. Pentru o aplicare mai practică, umezește suprafețele cu apă, împrăștie bicarbonatul, apoi pulverizează oțetul. 

Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui sare în scurgerea chiuvetei. Vei fi uimit de rezultat

Sticla și oglinzile

Dacă vrei geamuri sclipitoare și oglinzi curate, pulverizează soluția de oțet și bicarbonat pe suprafețele de sticlă sau oglinzi. După ce a acționat un minut, șterge totul cu prosoape de microfibră sau șervețele de hârtie. 

Vezi și: Cum să cureți oglinda. Soluții 100% naturale și eficiente

Electrocasnicele

Fierbătoarele, aparatele de gătit la aburi sau chiar mașina de spălat strâng în interiorul lor calcar, care poate dăuna atât aparatului în sine, cât și calității mâncării sau a hainelor, în funcție de caz. În cazul fierbătorului sau al aparatului cu aburi pune două masuri egale de apă și oțet și două lingurițe de bicarbonat, apoi pornește-le pentru câteva minute. Căldura va îndepărta stratul de calcar. În cazul mașinii de spălat, pune câteva linguri de bicarbonat în compartimentul de detergent și o sticlă de oțet în cuvă. Pornește mașina la un ciclu cu o temperatură de 60 de grade, iar la final lasă ușa mașinii deschisă. 

Vezi și: Cum speli adidașii albi din pânză. Se curăță impecabil cu două ingrediente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel