Oficial. Rafael Nadal își amână retragerea și va juca la Wimbledon

Tenismanul spaniol Rafael Nadal va juca la Wimbledon în ciuda problemelor pe care le are la piciorul stâng, a spus unchiul său Toni Nadal, care i-a fost şi antrenor, informează site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

După ce s-a impus recent pentru a 14-a oară la Roland Garros, Rafael Nadal a lăsat să planeze îndoiala în legătură cu prezenţa sa la Wimbledon din cauza durerilor la piciorul stâng, explicând că "nu poate continua în actualele circumstanţe". Potrivit lui Toni Nadal, fostul lider mondial va participa la turneul de Mare Şlem pe iarbă.

"Da, Rafael va juca la Wimbledon", a declarat Toni Nadal, care este în continuare foarte apropiat de nepotul său, în marginea turneului ATP de la Stuttgart. "Dacă are o mică şansă, va juca. Când am vorbit vineri despre asta, mi-a spus că se simte mult mai bine, vrea să se antreneze", a precizat unchiul lui Rafael.

Rafael Nadal suferă de mai mulţi ani de sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă cronică şi incurabilă care l-a obligat să pună capăt sezonului 2021 în luna august din cauza durerilor. El a revenit în circuit la începutul anului . După ce l-a învins pe Casper Ruud în finale de la Roland Garros, spaniolul a explicat că a avut nevoie de "mai multe injecţii înainte de fiecare meci".

Nadal spune că nu ar fi jucat luna asta, dacă nu era vorba de Roland Garros: Cu accidentarea mea, probabil că nu

Rafael Nadal a declarat că nu ar fi jucat la un alt Grand Slam în această perioadă, dar a făcut excepţie pentru că era vorba de Roland Garros. 

Triumful record al spaniolului pe zgura pariziană i-a adus cel de al 22-lea turneu major de simplu masculin, cu un 6-3, 6-3, 6-0 în fața norvegianului Casper Ruud, și la pus cu două titluri în fața lui Roger Federer și Novak Djokovic, care dețin la rândul lor câte 20.

A fost „cel mai neașteptat" dintre titlurile sale de la Roland Garros, a declarat Nadal pentru Reuters, luni, după ce a intrat șchiopătând în salonul strălucitor al unui hotel din centrul Parisului.

Întrebat dacă ar fi jucat orice alt Grand Slam cu accidentarea care l-a obligat să facă injecții pentru a-i amorți piciorul, Nadal a spus: „Probabil că nu".

„Am trecut prin multe emoții. Probabil cel mai neașteptat, cel mai surprinzător titlu și toate lucrurile pe care a trebuit să le fac pentru a juca la acest eveniment fac ca titlul să fie unul dintre cele mai speciale", a spus jucătorul de 36 de ani.

Nadal a spus că din cauza accidentării, care a însemnat și faptul că a ajuns la Paris fără niciun titlu pe zgura europeană în 2022, nu era încrezător că va putea lupta pentru Cupa Mușchetarilor.

„Bineînțeles că atunci când ajungi cu o pregătire slabă, așa cum am făcut-o eu, fiecare zi este o provocare, trebuie să-ți crești nivelul de tenis în fiecare zi", a explicat el.

Rafael Nadal scrie istorie la Roland Garros. A câștigat Openul Franței pentru a 14-a oară

Moment istoric la Roland Garros. Rafael Nadal a câștigat Openul Franței pentru a 14-a oară.

Norvegianul Casper Ruud, care a jucat prima sa finală de Grand Slam, duminică la Roland Garros, nu a reușit să furnizeze surpriza împotriva legendarului Rafael Nadal. Spaniolul mai scrie un capitol în istoria tenisului mondial, câștigând al 14-lea trofeu la Paris și al 22-lea Grand Slam din carieră.

Rafael Nadal și Casper Ruud nu se întâlniseră anterior niciodată într-un meci oficial, cu toate că tânărul norvegian s-a pregătit la Academia spaniolului, unde a avut ocazia să îl înfrunte pe ”matador”.

În fața unui public entuziast pe arena Philippe Chatrier, jucătorul de 36 de ani a avut o prestație agresivă în primul set, folosindu-și forehandul în forță cu un topspin deranjant, pentru a trece în avantaj după 49 de minute, cu un prim 6-3.

Nadal a devinit cel mai vârstnic campion de simplu masculin de la Roland Garros din istorie, depășindu-l pe compatriotul său Andres Gimeno, care a stabilit recordul în urmă cu 50 de ani.

Ducând bilanțul meciurilor jucate pe zgura pariziană la 112-3 și cucerind al 22-le titlu de Grand Slam, spaniolul s-a distanțat și mai mult de Novak Djokovic și Roger Federer în cursa succeselor la un turneu major, sârbul și elvețianul fiind la egalitate cu 20 de reușite.

Nadal, al cincilea favorit, care va urca luni pe locul 4 în clasamentul ATP, a trecut de vedetele din Top 10, Felix Auger-Aliassime, Novak Djokovic și Alexander Zverev, pentru a stabili o primă întâlnire ATP cu Ruud, numărul 8 mondial.

Victoria împotriva norvegianului a făcut ca spaniolul să devină doar al treilea jucător care obține patru victorii în Top 10 la un eveniment de Mare Șlem de la înființarea clasamentului ATP, în 1973. Mats Wilander la Roland Garros în 1982 și Federer la Australian Open în 2017 au mai reușit această performanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel