Oculus Rift, cumpărat de Facebook pentru 2 miliarde de dolari!

Facebook a ajuns la un acord pentru achiziținarea companiei Oculus VR, liderul în segmentul tehnologiei de realitate virtuală.

Tranzacția se ridică la 2 miliarde de dolardin care 400 de milioane de dolari vor fi în numerar, 23.1 milioane vor fi acțiuni din stocul comun Facebook (evaluate la 1.6 miliarde dolari), iar alte 300 de miliarde de dolari se vor achita numerar la atingerea unor puncte din contract.

Oculus VR este o companie fondată de Palmer Luckey, care o campanie pe Kickstarter pentru a dezvolta fondurile pentru primul produs, ajungând cu ajutorul comunității și al companiilor de top (Valve, Epic Games etc) la peste 2.4 milioane de dolari în fonduri pentru dezvoltare.

Oculus Rift este primul produs de realitate virtuală realizat de companie, un set de căști de realitate virtuală pentru gaming. Casca vă permite să intrați în interiorul unui mediu virtual și să aveți senzația că sunteți cu adevărat acolo. Oculus Rift oferă o vizualizare 3D captivantă cu câmp de urmărire larg de până la 360 de grade.

Facebook intenționează să extindă avantajele existente în jocurile disponibile pe rețeaua de socializare, precum și în noi ramuri, inclusiv comunicare, mass-media și divertisment, educație sau alte domenii.

Produsul a ridicat un interes puternic în rândul dezvoltatorilor și s-au făcut peste 75.000 de comenzi pentru kitul de dezvoltare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel