Occidentul, acuzat pentru obținerea unei intervenții în Siria

siria
siria

Presa oficială chineză acuză Occidentul că încearcă să obţină aprobare pentru a interveni în SiriaONU a realizat un nou proiect de rezoluție în vederea adoptării unor sancţiuni împotriva Siriei. Acesta vizează obţinerea aprobării pentru o intervenţie militară în teritoriu, a apreciat vineri Cotidianul Poporului, publicaţie a Partidului Comunist din China.

Proiectul depus de Franţa, Statele Unite, Germania, Portugalia şi Marea Britanie şi blocat joi de Rusia şi China conţinea ameninţări cu sancţiuni economice împotriva Damascului, dacă forţele siriene nu renunţă la utilizarea armamentului greu împotriva opoziţiei în zece zile.

Această interpretare, împărtăşită şi de ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a fost respinsă în special de ambasadorul francez, Gérard Araud.

"Proiectul nostru de text stabilea o ameninţare cu sancţiuni (...). Consiliul va rămâne for de decizie în etapele următoare", a precizat acesta.

China se opune oricărei posibilităţi ca "un stat să se bazeze pe o aşa zisă «responsabilitate de a proteja» pentru neo-intervenţionism şi pentru a promova schimbarea regimului", insistă Cotidianul Poporului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel