Șocant! Doi români, condamnați în Marea Britanie pentru sclavie

Un român în vârstă de 47 de ani, și fiul lui au ținut ca sclavă o poloneză însărcinată și au obligat-o să muncească 12 ore pe zi, sub amenințarea că dacă nu ascultă o vor duce la bordel să se prostitueze, potrivit mirror.co.uk.

Jurnaliștii britanici spun că femeia a venit în Marea Britanie pentru un trai mai bun, iar cei doi români au ademenit-o, în luna decembrie a anului 2015, oferindu-i un loc de cazare în locuința lor din Tottenham cu promisiunea că îi vor face rost și de o slujbă.

Cu toate acestea, femeia a fost ținută în condiții deplorabile și obligată să muncească, fiindamenințată cu „consecințe grave" dacă nu menține locuința „fără pată".

Tânăra era însărcinată și avea probleme de sănătate, însă cei doi o puneau să îndeplinească tot felul de sarcini grele și să spele podelele. Aceasta a pierdut sarcină, iar românii au pus-o a doua zi la muncă, spunându-i că e „inutilă", întrucât sperau să primească alocație pentru creșterea copilului.

„Era o femeie vulnerabilă, care nu se simțea foarte bine. Ei știau despre problemele ei medicale, pentru că au dus-o la spital, dar a doua zi a trebuit să se întoarcă iar la atribuțiile ei de menajeră. A fost forțată să lucreze în casă ca servitoare. I s-a spus că dacă nu curăța bine casa vor exista consecințe, consecințe grave", a spus procurorul Andrew Frymann.

„Nu puteam să plec nicăieri, eram servitoarea lor. Am ajuns la concluzia că trebuie să fug sau urma să fiu o servitoare pentru restul vieții mele", a menționat femeia în declarația pentru instanță.

„Mi se pare că este o poveste ca Cenușăreasa, deși este mai degrabă o caracterizare simplistă", a spus judecătorul de caz, Peter Testar.

„Victima de 19 ani a venit în această țară căutând de muncă și o viață mai bună decât avea în Polonia. Ei i-au promis o plată de 40 de lire pe zi și faptul că poate locui cu Berlan și soția sa fără a plăti chirie", a spus procurorul de caz.

Românii au recunoscut în instanță că au redus-o pe tânăra poloneză la stadiul de sclavie, tatăl fiind condamnat de judecători la 20 de luni de închisoare, iar fiul lui va avea de ispășit trei ani de detenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel