Oana Zamfir, revoltată de ce a făcut Iohannis: Eject!

Oana Zamfir a fost întrebată de Mihai Gâdea cine primește cea mai proastă notă după modul în care s-a comportat în campania electorală.

Oana Zamfir, jurnalistă Antena 3, a spus că modul de acțiune al președintelui Klaus Iohannis a revoltat-o.

"Nu sunt note de trecere pentru competitori, dar cred că cea mai proastă notă și cea mai mare revoltă o produce Klaus Iohannis. Acest domn nu a înțeles că are o răspundere în plus. Referendumul cu care a venit într-un mod atât de jignitor pentru popor, din calitatea sa de președinte... dacă era doar un simplu președinte de partid... tot notă proastă îi dădeam, dar nu nu-mi stârnea atâta revoltă. Dar tu, ca președinte al României, îți disprețuiești poporul atât de rău încât să-ți permiți să încerci să-l prosteși punând un referendum care nu are niciun fel de finalitate? Nu există notă pentru așa ceva, există un singur lucru: eject!”, a spus Oana Zamfir la Antena 3.

Referendum consultativ și alegeri europarlamentare pe data de 26 mai 2019

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, dar şi pentru a vota la referendumul consultativ convocat de Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: Mircea Badea, replică după ce Dragnea l-a menționat: Mi se urcă sângele în cap

Alegătorii vor primi trei buletine - unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia. Alegătorii votează în aceleaşi secţii, în acelaşi interval de timp, între orele 7,00 - 21,00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea 'VOTAT', pe buletine de vot separate - unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a referendumului.

La referendum, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin 'Da' sau 'Nu' cu privire la următoarele întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?.

Potrivit art. 5 din Legea 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare, referendumul este validat dacă la consultare participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. În secţia de votare vor fi instalate trei urne de vot, câte una pentru fiecare buletin. Alegătorul poate să voteze pentru un singur tip de scrutin sau pentru amândouă. El prezintă operatorului de calculator actul de identitate şi precizează pentru ce tip de scrutin doreşte să voteze.

Prezenţa la vot va fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin

Pe actul de identitate se va aplica o singură dată ştampila cu menţiunea 'VOTAT' şi data scrutinului sau, după caz, un singur timbru autocolant cu menţiunea 'VOTAT' şi data scrutinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel