Mircea Badea, replică după ce Dragnea l-a menționat: Mi se urcă sângele în cap

Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a avut un mesaj după ce Liviu Dragnea l-a menționat într-un interviu acordat joi.

Liviu Dragnea a discutat, la Antena 3, despre gratuitatea pe tren care le este oferită studenților. De asemenea, a zis că aceștia se vor bucura și de reduceri pentru transportul aerian.

VEZI ȘI: Alex Coita a surprins: Cum a apărut la Antena 3, în direct: Nu am făcut-o pentru Dragnea!


"Știu că ne-a certat Mircea Badea foarte mult pentru că am dat gratuitate studenților pe tren. Eu nu regret acest lucru și nu ne vom opri aici cu facilitățile. Este o șansă pe care le-o dăm. M-a întrebat o studentă în Dâmbovița de ce nu extindem această facilitate și pentru transportul aerian, măcar 50% pe cursele interne. Am vorbit și o vom face și p-asta! Are sens. Ajutăm astfel și companiile din România", a zis Liviu Dragnea la Antena 3 în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Replica lui Mircea Badea

Mircea Badea a spus că studenții ar trebui să muncească, nu să li se dea pomeni.

"Am fost și eu student mai mulți ani decât ar fi durat facultatea în mod normal. Știți de ce? Pentru că am muncit. Mie nu mi-a dat nimeni un capăt de ață. Nici n-am cerut. Nici nu mi s-a părut firesc să îmi dea cineva ceva. Am muncit de am behăit. Am terminat, la un moment dat, și facultatea.

Văd tot timpul discursul ăsta: "cum este în America". Dar știți cum este în America? Studentul face împrumut la bancă de câteva sute de mii de dolari. Se numește împrumut de studii. Plătește facultatea pentru el, iar studentul, după ce termină studiile și devine adult în câmpul muncii, plătește creditul acela. Așa este de dreapta, așa este în America.

O parte din studenții români sunt în regulă, de bun simț, nu sunt aroganți, nici superiori, își văd de treaba lor și învață. Dar mai sunt unii studenți plini de tupeu care doar cer și dau verdicte. La muncă! Ești ditamai hăndrălăul... atunci du-te și muncește! Așa se întâmplă în orice țară civilizată.

VEZI ȘI: Oana Zamfir, revoltată de ce a făcut Iohannis: EJECT!

Vrei bani? Înveți, ai rezultate și primești bursă. Îi învață milogi când li se dă gratis. Nu cred că este sănătos pentru societate. Cum nu cred că este în regulă să fie scutiți IT-iștii de impozite. (...) Mi se urcă sângele în cap. Mie nu mi-a dat nimeni un capăt de ață și nici nu cred că este normal. Din banii mei, din impozite, vreau să se facă lucruri utile și corecte, nu pomeni pentru studenții care vor să ducă la munte și la mare în timp ce dau lecții despre anticomunism și de dreapta ei fiind niște întreținuți”, a zis Mircea Badea.

Gratuitate pentru toți studenții

Studenţii, masteranzi şi doctoranzii pot călători gratuit cu trenul, indiferent de vârstă.

Potrivit Legii nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului, toţi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat) în cadrul instituţiilor acreditate de stat, indiferent de vârstă, pot merge gratis cu trenul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel