O ziaristă de opoziție ucraineană, bătută cu sălbăticie

ziarista batuta
ziarista batuta

Tetiana Cernovil, o jurnalistă ucraineană de opoziție și militantă proeuropeană a fost bătută cu sălbăticie în noaptea de marți spre miercuri, anunță Ukrainska Pravda, publicația online la care ea lucrează.

Tetiana Cernovil, care scrie articole critice la adresa președintelui Viktor Ianukovici și a aliaților apropiați ai acestuia, are nasul spart, suferă de comoție cerebrală și de multiple traumatisme, scrie Ukrainska Pravda, care publică și fotografii ale jurnalistei după agresiune.

 Agresiunea a avut loc la Borispol, suburbie a Kievului, unde Tetiana Cernovil a fost forțată să oprească automobilul pe care îl conducea după ce acesta a fost lovit de mai multe ori de o altă mașină din spate, care o urmărea de mai mult timp și în care se aflau doi bărbați. 'Am încercat să fug, dar m-au prins și au început să mă lovească în cap. M-au bătut doi bărbați', a declarat jurnalista.

 Potrivit colegilor săi, Tetiana Cernovil și-a petrecut ziua de marți fotografiind casa ministrului de interne Vitali Zaharcenko și pe cea a procurorului general Viktor Pșonka, doi reprezentanți ai actualului regim de la Kiev cărora opoziția proeuropeană le cere demisia. Ministrul de interne este acuzat de a fi responsabil de represiunea violentă împotriva manifestației de la 30 noiembrie, soldată cu zeci de răniți, în timp ce procurorul general este acuzat de încercarea de 'a acoperi crimele' polițiștilor.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel