O rachetă rusească a trecut deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei la o altitudine ”critic” de joasă

Sursa Foto YouTube Breaking News USA
Sursa Foto YouTube Breaking News USA

Alarma a venit astăzi de la operatorul național al centralelor ucrainene Energoatom: ”Forțele ruse încă nu înțeleg că cel mai mic fragment de rachetă care ar lovi o sursă de alimentare funcțională poate provoca o catastrofă nucleară și o pierdere de radiații”.

Rusia a lansat o rachetă de croazieră care a zburat ”critic jos” deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei, din regiunea Mykolayiv.

Operatorul național al centralelor, Energoatom, a fost cel care a tras un semnal de alarmă asupra acestui lucru. Compania Energoatom a emis ulterior un comunicat de presă în care declară că forțele ruse ”încă nu înțeleg că cel mai mic fragment de rachetă care ar lovi o sursă de alimentare funcțională poate provoca o catastrofă nucleară și o pierdere de radiații”.

”Rusia a mai comis un alt act de terorism nuclear: duminică, la ora 5:30 o rachetă de croazieră, asemănătoare rachetei ”Caliber”, a zburat jos deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei. Probabil că această rachetă a fost lansată în direcția Kievului, unde au fost o serie de explozii în această dimineață”, a raportat Energoatom.

Agenția de informații militare ucrainene a denunțat în urmă cu câteva zile faptul că centrala nucleară Zaporizhzhia rămâne fără piese de schimb. O situație care, potrivit unei note citate de Europa Today, creează o ”situație critică”.

Centrala nucleară este ocupată de armata rusă încă de la începutul invaziei ruse, dar este condusă în continuare de tehnicieni ucraineni care se află sub  controlul armatei ruse.

Astăzi, Kievul, capitala Ucrainei, a fost lovită de noi bombardamente în zorii zilei, în special în cartierele Darnytsky și Dniprovsky, din sud-estul orașului. Raidurile au vizat și infrastructura Ukrzaliznytsia, potrivit companiei feroviare ucrainene.

Potrivit aviației ucrainene, mai multe rachete de croazieră au fost lansate în zori spre Kiev de către aeronavele rusești TU-95 cu sediul în Marea Caspică, dintre care una a fost distrusă.

Citește și...

Război Rusia - Ucraina. Chirieac: Următorul conducător al Rusiei nu va renunța de bunăvoie la teritoriile ocupate

Forțele ruse ocupă în prezent aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-o adresare video în fața parlamentului din Luxemburg. Analistul politic Bogdan Chirieac avertizează că oricine ar veni după Vladimir Putin la conducerea Federaţiei Ruse nu ar renunţa cu uşurinţă la aceste teritorii. 

Primele linii de luptă se întind pe mai mult de 1.000 km (620 mile), a spus Zelenski, adăugând:

„Trebuie să ne apărăm de aproape întreaga armată rusă. Toate formațiunile militare ruse pregătite pentru luptă sunt implicate în această agresiune“, a spus Zelenski, conform TheGuardian.

Chirieac: Dacă va fi schimbat Putin, următorul conducător nu va renunţa de bunăvoie

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenție telefonică la România TV, ultimele evoluții ale războiului din Ucraina în urma cărora forțele ruse s-au retras din zona de nord și de nord-est, dar au reușit să ocupe aproape întreg litoralul ucrainean al Mării Negre:

„E greu e spus când se va finaliza acest război. Faza fierbinte a războiului se va termina în câteva luni, după ce Putin probabil că va ocupa litoralul ucrainean al Mării Negre. Apoi, va fi război înghețat, va fi război de partizani. Că ocupă teritorii, ocupă. A ocupat deja un teritoriu de peste 100.000 de kilometri pătrați, dar problema este cum îl va putea menține.

Din punct de vedere economic, Rusia nu poate rezista multă vreme. De asemenea, economia Ucrainei e în colaps. Ea rezistă datorită sprijinului direct occidental, că astfel Ucraina își plătește și ea salarii, pensii și ce mai au acolo, un minim de asistență medicală. În Rusia, însă, știți bine că lui Putin nu-i pasă de viața omului și de nivelul de trai al rușilor. Rușii nu au nici ei încotro, mai ales că sunt intoxicați de propagandă. Situația nu e bună deloc, doar că, în această fază, a devenit mai puțin probabilă utilizarea armei nucleare.

Putin va rămâne. Nu cred că va fi schimbat acum, pe perioada războiului. Dacă va fi schimbat, următorul conducător al Rusiei nu va renunța de bunăvoie la teritoriile ocupate în Ucraina, să știți“, a spus, la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel