O parte din orașul Galați va rămâne fără apă potabilă

Pixabay
Pixabay

Un proiect de investiții în instalația de apă a Galațiului va lăsa o parte a orașului fără apă potabilă.

Mii de consumatori abonați casnici și agenți economici ai municipiului Galați sunt sfătuiți să își facă provizii și, în caz de necesitate majoră, să apeleze la cisternele furnizorului Apă-Canal, scrie Viața Liberă

Mai multe cartiere din Galați vor fi afectate, săptămâna aceasta, de o sistare majoră a furnizării de apă potabilă. Mii de consumatori abonați casnici și agenți economici din zona de nord-vest a municipiului sunt sfătuiți să își facă provizii și, în caz de necesitate majoră, să apeleze la cisternele furnizorului Apă Canal, care vor fi amplasate în trei puncte. Motivul pentru care robinetele vor fi seci timp de 24 de ore îl constituie lucrările aferente proiectului de modernizare a tronsonului 1 Decembrie 1918 - Siderurgiștilor.

Mai multe cartiere, fără apă

Stația de Repompare de la Filești va fi oprită de miercuri, 19 mai, ora 7,00, până joi, 20 mai, ora 7,00, pentru ca echipele care lucrează la infrastructura străzii 1 Decembrie 1918 să poată face intervenții complexe la magistralele de apă. Se va interveni în zonele de la intersecţiilor străzii 1 Decembrie 1918 cu străzile 9 Mai, Gladiolelor, Aurel Vlaicu și Podul Înalt. În același timp, alte patru magistrale reabilitate vor fi conectate la sistemul hidraulic al rețelei de distribuție aferent Stației de Repompare Filești. Asta implică o sistare mai îndelungată a furnizării de apă potabilă, care va afecta mii de consumatori.

"S-au stabilit împreună cu antreprenorii lucrările ce vor fi executate, astfel încât la oprirea Stației de repompare Filești, absolut necesară pentru facilitarea acestora, să se realizeze cât mai multe intervenții posibile în rețeaua de apă din zona aferentă proiectului de investiții. Concomitent cu lucrările constructorilor din proiectul Primăriei Galați, personalul  Apă Canal Galați va efectua o serie de lucrări proprii în rețeaua de distribuție apă, în puncte critice, la care nu s-a putut interveni în anul 2020 din cauza pandemiei de coronavirus și obligativității asigurării continuității serviciului de alimentare cu apă. S-a luat în calcul reducerea cât mai mult posibil a impactului acestor opriri asupra populației alimentate din stația Filești", explică Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al SC Apă Canal Galați.

Unde nu va fi apă

De miercuri dimineață, până joi, nu vor avea apă la robinete consumatorii casnici, agenții economici și instituțiile din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bd. G. Coșbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, sat Filești, Calea Smârdan. De furnizarea apei potabile vor fi private și următoarele cartiere: Aurel Vlaicu, Siderurgiștilor Vest, Micro 14 (inclusiv Viaduct), I.C. Frimu, Filești, sat Filești, Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 40, Micro 13B.

Pentru situații deosebite, Apă Canal va pune la dispoziție cisterne cu apă. Acestea vor fi amplasate în: Micro 39C (bloc A1 - parcare), Micro 40 (str. Av. M. Zorileanu, zona bloc I2 - Școala 30) și Biserica "Sf. Mina" (str. Tecuci). În situații speciale se poate solicita cisterna mobilă. Cererile pot fi făcute la Dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236463294 și 0236473380 int.133.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel