O omidă ar putea rezolva problema poluării cu deșeuri de plastic

O omidă minusculă ar fi soluţia poluării cu plastic, sugerează oamenii de ştiinţă, potrivit CNN.

Omida care poate să consume plastic a fost descoperită în 2017, dar cercetătorii încă nu aveau o explicaţie pentru acest lucru. O lucrare publicată de curând arată că savanţii care au cercetat specia ar putea fi în punctul unei descoperiri monumentale.

Este vorba despre larvele unei specii de molie de ceară, considerate periculoase pentru stupii de albine. Savanţii au descoperit că bacteriile conţinute de această specie în stadiul de omidă descompun plasticul.

Un profesor de la universitatea Brandon, din Canada, Christophe LeMoine, a explicat pentru CNN: „Am descoperit că omida moliei de ceară conţine microorganisme care sunt esenţiate în porcesul de degradare al plasticului. Procesul se bazează pe felul în care bacteriile digestive conţinute de omidă accelerează descompunerea polietilenei. Procesul de reciclare consumă în prezent energie care nu se regenerează de la sine. Spre deosebire de alte materiale precum sticla sau metalul, plasticul poate fi reciclat doar într-o măsură limitată. O singură sticlă de plastic poate să aibă nevoie de 450 de ani pentru a dispărea complet iar procesul duce la eliberarea unor gaze toxice care contribuie la schimbările climatice".

Totuşi, soluţia oferită de omidele moliei de ceară nu este perfectă, excrementele acestei specii fiind de asemenea toxice într-o oarecare măsură, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel