EXCLUSIV  O nouă escrocherie. ȚEAPA cu oale face ravagii în România! Nenorociții care fac bani grei pe spinarea românilor

oale
oale

Escrocii au început să dea lovituri inimaginabile! Pe zi ce trece devin din ce în ce mai inventivi și, problema cea mai mare, este că își aleg oameni în vârstă drept victime.

O nouă metodă de escrocherie face ravagii. S-a întâmplat în orașul Buzău, dar se poate întâmpla oriunde. Cu un tupeu incredibil, un bărbat ”bine făcut”, mă rog, unul cu care nu ai fi vrut să te pui, a bătut la ușile apartamentelor. Până a deschis un vârstnic. Individul a zis că are un set de oale și alte lucruri necesare în bucătărie la prețul de 160 lei. Vârstnicul și-a chemat soția despre care știa că este interesată de fel de fel de obiecte pentru bucătărie.

Escrocul a fost invitat să intre în casă că deh... omul avea bagaj și nu poate să aștepte la ușă. Vine femeia, iar individul îi spune: ”am un set de oale, 16 bucăți, calitate superioară, au rămas de la un târg. S-au vândut toate și a rămas doar acesta. Vi-l dau la 1600 lei! La mega ofertă! Și vă mai dau și un aspirator cadou dacă le luați”.

Bun... vârstnica i-a zis: ”Soțul a înțeles că prețul este 160 lei. Îmi pare rău, n-am atâția bani...”.

Escrocul a continuat: ”... nu! Am zis 1600 lei! Cum să fie 16 oale doar 160 lei? Nu. Dar câți bani aveți?”

Vârstnica: ”Am 500 lei toți banii în casă”.

Escrocul: ”Păi... poate mai găsiți totuși măcar 300 lei. Și vi le las pe toate la prețul de 800 lei”.

Cum-necum, de frică să nu le dea cu ceva în cap și să-i lase morți în casă, vârstnicii i-au dat 800 lei pentru a scăpa de insistențele hoțului. Individul a plecat mai departe, fericit că a mai fraierit niște oameni. 

Problema este că... setul de oale Zurrichberg (nu contează brandul, putea fi orice firmă. Probabil escrocii aleg companii care sună interesant pentru a părea de mega calitate, mega ofertă etc) pe care el l-a vândut cu 800 lei, pe eMAG este 289 lei. Și am găsit pe unele site-uri și cu 189 lei. Nenorociții, că altfel nu pot fi numiți niște oameni care își bat joc de persoanele în vârstă, cumpără produse care știu că interesează victimele, în funcție de profilul lor, și le vând cu prețuri triple. Întrebarea este ce s-ar fi întâmplat dacă acei oameni nu ar fi avut banii respectivi. 

În orice caz, sfatul este simplu pentru a evita astfel de situații: nu deschideți ușa! Și, dacă deschideți, după ce aflați scopul și durata ”vizitei”, să nu-i primiți în casă! Am întrebat păgubiții din acest caz de ce l-au lăsat pe individul respectiv să intre.

”Pentru că a zis prețul oalelor astfel încât să ni pară că este doar 160 lei. Abia după ce s-a așezat comod pe fotoliul din sufragerie, a zis clar prețul: 1600 lei! Eu apucasem să-mi chem soția să vadă produsele. I-am dat banii pentru că ne-a fost frică să nu ne omoare în casă. În plus, nu aveam de unde să știm că setul de oale costă, de fapt, 289 lei. Noi suntem oameni de bună-credință. Nu am crezut că pot fi astfel de persoane”, a zis vârstnicul pentru DC News.

Victimele nu vor face plângere la Poliție pentru că nu au date despre respectiva persoană, nu vă gândiți că au primit vreo factură pentru produsele cumpărate. Și oricum le este frică să o facă pentru că știu că este ”degeaba”. Trăim într-o țară în care oamenii și-au pierdut speranța că oamenii legii îi mai pot ajuta. Așadar, până ne va salva Poliția, măcar să ne apărăm singuri în sensul să nu mai deschidem ușa tuturor nenorociților care vor să facă bani pe spinarea oamenilor care trăiesc din pensie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel