O membră a trupei Pussy Riot, eliberată din închisoare. Vezi motivul

maria aliohina
maria aliohina

Maria Alehina, una dintre membrele trupei ruse de muzică rock Pussy Riot, a fost eliberată, luni, din închisoare. Ea a beneficiat de legea privind amnistia, votată săptămâna trecută de Duma de Stat, relatează agențiile internaționale de presă.

"Maria Alehina și-a regăsit libertatea", a declarat avocatul acesteia pentru agenția Ria Novosti, potrivit Agerpres. Deocamdată nu s-a anunțat nimic despre colega ei încarcerată, Nadejda Tolokonnikova.

Anul trecut, cele două tinere au fost condamnate la doi ani de închisoare pentru "huliganism" și "incitare la ură religioasă" după ce au cântat în februarie 2012 o "o rugăciune punk" anti-Putin, într-o catedrală din Moscova.

Cea de-a treia membră a formației Pussy Riot, Ekaterina Samuțevici, a fost eliberată în octombrie 2012, după ce a primit o condamnare cu suspendare în urma judecării recursului, justiția respingând atunci eliberarea condiționată a colegelor sale de trupă.

Membra trupei Pussy Riot, eliberată, luni, a beneficiat de legea privind amnistia, votată miercuri de Duma de Stat cu prilejul jubileului de 20 de ani de la adoptarea Constituției. În baza acestei legi pot fi eliberate persoanele cele mai vulnerabile social, inclusiv femeile, minorii, mamele, cei condamnați pentru prima dată la pedepse mai mici de cinci ani, pentru infracțiuni fără violență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel