O HIENĂ AFRICANĂ, atac la o stână din Galați. Situație controversată

Animalul a fost omorât de ciobani. Apariţia acestuia îi miră pe specialişti.

Incidentul s-a produs joi la o stână din nordul judeţului Galaţi. Animalul ciudat a atacat oile de la o stână şi ciobanii au ripostat, omorându-l cu bâtele. Ulterior, cadavrul a fost dus în sat, iar localnicii l-au filmat. Filmarea a ajuns şi la şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Adrian Alexandru. După ce a analizat imaginile, el a ajuns la concluzia că este vorba despre o hienă, un mascul de mari dimensiuni.

"Este cel mai plauzibil"

"Am primit un filmuleţ cu o hienă capturată la o stână. Acolo a atacat oi, berbeci, ciobanii au ripostat, au omorât-o. Toată lumea a rămas şocată pentru că nu există asemenea animale în zonă. Părerea mea este că un magnat de peste Prut ar avea o grădină zoologică ilegală, este cel mai plauzibil. La noi nu există aşa ceva, am fi aflat şi nu cred că cineva s-ar încumeta să crească o hienă acasă", a declarat pentru Mediafax directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Adrian Alexandru.

Alţi specialişti consideră că animalul este un câine bolnav, dar recunosc că filmarea nu este foarte bună.

"Este un câine cu râie, hienele nu vânează decât în haită, nu ar fi putut supravieţui singură. Hiena are altă structură a capului, e un câine. Şi după morfologia corpului e câine, dar filmarea nu ne ajută foarte mult", a spus directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel