O femeie din Tg Jiu şi-a înscenat răpirea. I-a cerut soţului 5000 de lei răscumpărare

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

O femeie din Târgu Jiu şi-a înscenat propria răpire şi i-a cerut aproximativ 1000 de euro soţului drept răscumpărare. 

Potrivit polițiștilor, ancheta a început după ce un bărbat a sunat la Poliție pentru a anunța că soția sa a fost răpită.

„La data de 4 iunie a.c., un bărbat din orașul Tismana, a sesizat prin apelul 112 faptul că soția sa, de 36 de ani, a plecat de două ore de acasă și presupune că e ținută cu forța de ginerele său, la locuința acestuia din orașul Tismana, întrucât a primit un telefon anonim în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-și vadă soția doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere”, au explicat reprezentanții Poliției.

Anchetatorii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate, șantaj și răzbunarea pentru ajutorul dat justiției.

Ulterior, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Tismana au continuat cercetările și au găsit-o pe femeia de 36 de ani pe o stradă din Târgu Jiu. Femeia a fost dusă la sediul IPJ Gorj, iar anchetatorii au stabilit că ea și-a înscenat răpirea.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că femeia și-ar fi înscenat lipsirea de libertate, inducându-l în eroare pe soțul său cum că ar fi fost răpită de persoane necunoscute, împrejurare în care i-a solicitat telefonic, în repetate rânduri, suma de 5. 000 de lei pentru eliberarea sa. În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și inducere în eroare a organelor judiciare, iar polițiștii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore ore a femeii, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, au anunțat reprezentanții IPJ Gorj.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, scrie Mediafax.

În februarie, o altă "răpire" amuzantă 

Brandon Soules, în vârstă de 19 ani, din Arizona, SUA, și-a înscenat răpirea pentru a scăpa de la locul de muncă. Tânărul a fost găsit pe un câmp, cu mâinile legate la spitale cu o centură, scrie New York Post. 

În fața autoritărților, Brandon Soules a declarat că doi bărbați mascați l-au răpit și l-au bătut până și-a pierdut cunoștința, iar mai apoi, l-au abandonat. 

În urma cercetărilor însă, polițiștii nu au găsit suficiente dovezi care să arate că acea răpire chiar a avut. Așa se face că, în cele din urmă, tânărul de 19 ani a recunoscut că a inventat totul pentru a pleca de la locul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel