O femeie din Cluj i-a dat maşina fiului ei de 16 ani, care nu avea permis. Tânărul nu a oprit la semnalul poliţiei şi s-a răsturnat

Fotografie de la JESHOOTS.com, pexels
Fotografie de la JESHOOTS.com, pexels

Un tânăr în vârstă de 16 ani s-a răsturnat cu maşina mamei sale. Acesta se afla la volan deşi nu avea permis, dar poliţia spune că mama acestuia a fost cea care i-a încredinţat maşina. 

Un minor de 16 ani s-a răsturnat cu maşina încredinţată de mama sa, după ce nu a oprit la semnalele poliţiştilor, care au pornit în urmărirea lui.

"La data de 4 septembrie, în jurul orei 1.30, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Protopop Aurel Munteanu din oraşul Huedin, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr, despre care existau indicii că nu ar poseda permis de conducere. Acesta nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire, fiind urmărit de echipajul de poliţie cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, pe o distanţă de aproximativ un kilometru, iar la intersecţia cu strada Morii din Huedin, la km 526+300 m, pe fondul vitezei excesive, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, ulterior răsturnăndu-se", se arată într-o informare trimisă, duminică, de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, tânărul a necesitat îngrijiri medicale şi a fost transportat la o unitate medicală.

"În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că este vorba despre un tânăr în vârstă de 16 ani, din Huedin. Totodată, din cercetările derulate a reieşit faptul că autoturismul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumurile publice de către mama acestuia. La testarea cu aparatul etilotest s-a înregistrat rezultat negativ", se mai arată în informarea IPJ Cluj, conform Agerpres. 

Şofer de 19 ani, prins cu viteză la volan de două ori într-un minut, în două localităţi diferite din judeţul Botoşani

În judeţul Botoşani, un tânăr de 19 ani, care avea permisul reţinut de la începutul lunii, a fost prins încălcând limita de viteză de două ori, în două localităţi diferite, într-un singur minut.

El a fost surprins de poliţişti la ieşirea din localitatea Vârfu Câmpului, în timp ce mergea cu 152 de kilometri pe oră, iar ulterior, când poliţiştii au pornit în urma autoturismului pentru a-l opri, după intrarea în localitatea Ionăşeni, a fost înregistrat conducând cu 129 de kilometri pe oră.

Tânărului i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru opt luni şi a fost amendat cu 4.200 de lei. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis, transmite corespondenta RRA, Gina Poenaru, scrie Rador

Ce faci când şoferul din spate îţi face flash-uri pe autostradă

"În ultima vreme s-a putut observa că românii au anumite dificultăți în a circula pe astfel de drumuri de mare viteză. Unii sunt grăbiți și încearcă să treacă de cei din față, fie cu presiuni sau semnale luminoase. Cum ar trebui să răspundem la flash-urile șoferilor agresivi?

În primul rând, pe autostradă se circulă pe prima bandă, cea de a doua fiind folosită pentru depășiri. Legat de flash-uri, a fost introdusă o prevedere care sancționează astfel de comportamente. În caz că facem o depășire, iar un alt șofer ne presează cu flash-uri, ar trebui să ne păstrăm calmul. Nu ar trebui să bruscăm comenzile mașinii, să ne continuăm depășirea, după care revenim pe prima bandă. Nu trebuie să dăm atenție celui din spatele nostru, deoarece atenția noastră trebuie să se concentreze asupra mașinii din fața noastră, pentru a evita orice pericol.

Principala cauză a accidentelor este nepăstrarea distanței față de mașina din față", a transmis Poliţia Română pentru Promotor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel