O altfel de ceainărie deschisă în București

Fundația Estuar a inaugurat joi, 24 septembrie, Ceainăria Estuar ClubHouse în București. Despre ce e vorba și unde se află localul. 

Fundația Estuar a inaugurat Ceainăria Estuar ClubHouse, în cadrul proiectului „Servicii sociale despre și pentru sănătate mintală”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Acest proiect este implementat de Fundația Estuar, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. 


Ceainăria Estuar ClubHouse este o afacere socială, care presupune ca profitul afacerii să nu fie direcționat către acționari, ci în scop social. În acestui local, tot profitul se va întoarce în Estuar ClubHouse pentru finanțarea activităților acestuia.

[citeste si]

Un aspect important este legat de faptul că doi membri ai clubului, adulți cu istoric psihiatric sunt angajați ai ceainăriei și vor fi cei care vor pregăti ceaiul sau cafeaua pentru clienți.

Astfel, Ceainăria Estuar ClubHouse are funcție triplă: de a dezvolta abilitățile de viață ale membrilor angajați, de a genera venituri care să ajute clubul și de a implica comunitatea locală în viața clubului, pentru că, prin frecventarea ceainăriei de către persoanele din comunitate, în calitate de clienți, crește gradul de acceptare socială a membrilor și scade izolarea socială a acestora. 

Clienții sunt așteptați să-și lase problemele la ușă și să adopte un zâmbet cald pe strada Orșova, nr. 129, sector 6, București. 

Mai multe despre acest proiect și despre fundația Estuar pe site-ul: www.estuar.org 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel