Nu mai aruncați coaja de la parmezan. Chef Joseph Hadad: E foarte valoroasă! Ce puteți face

Foto Pexels
Foto Pexels

Chef Joseph Hadad a explicat de ce nu ar trebui aruncată coaja de la parmezan.

„Fiecare dintre noi are ingrediente preferate pe care le folosim mereu. Poate că sunt unele legume, poate că sunt anumite condimente și tot așa. Dar rămânând în zona de confort, uneori poate deveni plictisitor, așa că m-am gândit să vă aduc în față câteva ingrediente care sunt foarte ofertante și pe care poate că nu le folosiți prea des. Coaja de la parmezan este una dintre ele. Probabil că cel mai adesea, după ce ați terminat de ras bucata de parmezan, vă rămâne acea coajă, ce ajunge la gunoi. Însă ea este foarte valoroasă din punct de vedere al aromatizării mâncărurilor. Păstrați-o într-o pungă de plastic în congelator, iar atunci când gătiți o tocană, o supă sau un sos, puneți o bucată în cratiță. Îi va da mâncării o aromă bună”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.

„În bucătăria în care am crescut eu, pasta tahini era foarte prezentă, dar poate că voi o asociați doar cu un falafel și cam atât. Însă pasta de susan este foarte ofertantă, pentru dressingul de salată, pentru a îmbogăți gustul mâncărurilor gătite, dar și pentru diverse deserturi. Și fileurile de anșoa îi pot speria pe mulți care nu știu ce să facă cu ele în afară de a le pune pe pâine sau într-o salată. Însă micii peștișori sărați sunt delicioși în multe alte combinații. În salata Caesar clasică, aceștia sunt sfărâmați și amestecați în sos, iar această tehnică poate fi folosită pentru multe alte sosuri”, a explicat Joseph Hadad.

 

Pâinea uscată, mai multe valențe. Poate ajunge și o budincă britanică

 

„Pâinea uscată este și ea un ingredient cu mai multe valențe. Sigur, putem face din ea pesmet, dar poate fi folosită și în feluri de mâncare clasice, precum salată italiană panzanella sau supă spaniolă gazpacho. Însă pâinea mai poate ajunge și o budincă britanică de pâine uscată făcută la cuptor, cu sos de lapte și ou și niște stafide sau o modalitate de a îngroșa sosurile”, a mai scris chef Joseph Hadad pe blogul său.

 

 

Citește și: Secretele unui kebab preparat ca la carte. Chef Joseph Hadad: Nu tocați carnea la mașină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel