Nu e păcăleală. Putin, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru 2014. De asemenea, conflictul actual din Ucraina ar putea figura pe agenda comitetului Nobel.

 Geir Lundestad, directorul Institutului norvegian, a declarat că un număr record de 278 de candidați, inclusiv 47 de organizații, au fost nominalizați pentru ediția din 2014 a acestui premiu. El a menționat că, deocamdată, este vorba de o listă preliminară.

 „O parte din obiectivul primei întâlniri a comitetului este să ia în considerare evenimente recente, iar membrii comisiei încearcă să anticipeze care ar putea fi evoluțiile potențiale în punctele fierbinți din punct de vedere politic”, a spus Geir Lundestad, informează Reuters, preluat de Digi 24.

 Printre nominalizați se numără și Papa Francisc, Malala Yousafzai - simbolul luptei pentru educaţia fetelor în Pakistan, sau Edward Snowden, dar și câțiva activiști ruși.

 Marți, comitetul și-a restrâns lista la un număr de 25-40 și o va restrânge la circa 12 până la sfârșitul lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel