Norica Nicolai: ALDE ar putea respinge bugetul UE pentru 2014-2020

nicolai
nicolai

Norica Nicolai, liderul delegaţiei României din Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România, a declarat, joi, că tendinţa în grupul ALDE, după o primă discuţie, este de respingere a bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020.

"Am avut ieri o primă discuţie (cu liderii delegaţiilor din ALDE - n.r.) şi tendinţa este să spunem 'nu' şi să începem negocierea pe nişte elemente", a afirmat, pentru Agerpres, Norica Nicolai.

 Ea a precizat că ALDE vizează negocieri pe clauza de revizuire a bugetului. "Trebuie să ne explice Comisia Europeană de unde ia deficitul de 50 de miliarde de euro, pentru că din cei 968 sunt finanţaţi 905 sau 908. Noi propunem să se introducă o clauză sunset (de încetare - n.r.), dar acest lucru presupune acord", a spus europarlamentarul PNL.

 Norica Nicolai a subliniat că eurodeputaţii PPE sunt "singulari" în ceea ce priveşte susţinerea bugetului UE. "Noi în continuare avem aceeaşi poziţie. Ei sunt singulari, deci nu au o problemă", a afirmat europarlamentarul.

 Delegaţia României din cadrul Grupului Partidului Popular European îşi anunţă susţinerea pentru bugetul 2014 - 2020, în varianta agreată de Consiliul European din 8 februarie, a informat europarlamentarul PDL Theodor Stolojan.

 "În acelaşi timp, solicităm europarlamentarilor ce reprezintă USL în Parlamentul European să nu respingă bugetul 2014 - 2020. Un vot împotrivă ar penaliza România de două ori. România a obţinut o creştere cu 18% a bugetului care îi este alocat în perioada 2014 - 2020, comparativ cu cel din anii 2007 - 2013, deşi, la nivelul Uniunii Europene, pentru prima dată, bugetul a suferit o reducere", se arată într-un comunicat de presă al lui Stolojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel