EXCLUSIV  Nominalizare ministru Transporturi. Mircea Drăghici, document ajuns în instanță

Deputatul Mircea Drăghici trimite în fața judecătorilor publicația dar și jurnaliștii care au făcut publice informații false despre el și familie. Miercuri a fost depus la Tribunalul București un dosar pe numele acestora.

Potrivit surselor „acțiunea depusă reprezintă o acțiune în răspundere civilă delictuală, scopul fiind, în principiu, acela de a repara un prejudiciu". Astfel trei jurnaliști, semnatari ai articolelor de presă publicate pe platforma online deținută de Newsinternational S.A., vor trebui să dea socoteală pentru informațiile apărute în spațiul virtual.

Mircea Drăghici a fost câteva zile la rând ținta unor articole publicate de newsweek.ro care conțineau informații false și defăimătoare și care, potrivit deputatului, aduc un grav prejudiciu de imagine atât lui cât și soției acestuia.

Imediat după apariția articolelor defăimătoare, deputatul Mircea Drăghici, declara că va solicita, folosind toate pârghiile pe care i le conferă legea, tragerea la răspundere a tuturor persoanelor care se fac vinovate de linșajul mediatic la care a fost supus și că va demonta cu probe care nu pot fi contestate, toate acuzațiile formulate împotriva lui.

Inițial Mircea Drăghici a încercat să explice jurnaliștilor că informațiile publicate sunt false și că, printre altele aduc atingere vieții private și a solicitat public ștergerea informațiilor de pe platforma de știri.

Din sursele noastre, lideri ai PSD consideră ca linșajul mediatic la adresa deputatului Mircea Drăghici are legătură cu nominalizarea sa la funcția de ministru al Transporturilor.

Ca și în cazul altor persoane nominalizate de PSD pentru funcții de miniștri, imediat după nominalizare au început atacuri mediatice la adresa acestora și a familiilor lor, însoțite imediat de denunțuri penale sau auto-sesizări ale procurorilor, în scopul intimidării și compromiterii imaginii acestora.

Astfel de acțiuni sunt de notorietate publică și indică existența unui adevărat "modus operandi" al "statului subteran", care încearcă compromiterea și blocarea guvernării PSD-ALDE.

Și în cazul deputatului Mircea Drăghici există un asemenea plan, informațiile false apărute în presă fiind însoțite de declarații politice ale opoziției de susținere, precum și informații privind reacția intempestivă a procurorilor.

Prin acțiunea civilă depusă impotriva jurnaliștilor de la newsweek.ro, Mircea Drăghici dă un semnal clar că nu se lasă intimidat.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel