EXCLUSIV  Nomenclatorul calificărilor. Tania Grigore: Sunt 4.339 de ocupații, iar o parte dintre ele nu se mai practică

Tania Grigore, la dezbaterea marca DC Media Group
Tania Grigore, la dezbaterea marca DC Media Group

Tania Grigore, directorul Direcției Politici de Ocupare, Competențe și Mobilitate Profesională a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, a adus în discuție, la dezbaterea online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, proiectul de analiză a Nomenclatorului calificărilor din România.

Tania Grigore, directorul Direcției Politici de Ocupare, Competențe și Mobilitate Profesională a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, a vorbit la dezbaterea online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, marca DC Media Group, despre proiectul ce are ca scop analiza Nomenclatorului calificărilor din România și identificarea meseriilor de viitor. 

„Căutăm noi soluții pentru a veni în preîntâmpinarea forței de muncă, să sprijinim angajatorii și lucrării. Referindu-mă la recalificare și la acele ocupații, meserii ale viitorului, vreau să vă spun că noi derulăm un proiect împreună cu Autoritatea Națională pentru Calificări, în care una dintre activități este această analiză a Nomenclatorului calificărilor din România, așa cunoscutul COR.”, a spus Tania Grigore la DCNewsTV. 

Tania Grigore a explicat că, „potrivit Ordinului pe care se face această actualizare, COR-ul se modifică la solicitarea utilizatorului. Orice entitate juridică sau fizică, ce dorește introducerea unei ocupații noi în funcție de cerințele pieței muncii, are această posibilitate. Există o prevedere legală în care sunt descriși pașii de actualizare, în care sunt trecute atribuțiile postului, nivelul de calificare sau recalificare.”

„Sprijinim aceste persoane cu asistență metodologică pentru a reuși să introducă ocupația în COR.”, a precizat ea. 

Directorul Direcției Politici de Ocupare, Competențe și Mobilitate Profesională a Ministerului Muncii și Protecției Sociale a menționat că „de regulă, se actualizează ori de câte ori apar cinci-șase ocupații noi, care la început primesc un aviz favorabil de utilizare a acelui număr de șase cifre, urmând să se publice în Monitorul Oficial.”

Nomenclatorul calificărilor are 4.339 de ocupații 

„La ora actuală, acest Nomenclator are 4.339 de ocupații. O parte din ele nu se mai practică și nu mai corespund noilor cerințe de pe piața muncii. Prin acest proiect, am analizat fiecare ocupație și calificarea corespunzătoare. Dacă această calificare mai corespunde cerințelor ocupației și vice-versa. Suntem într-un amplu proces de analiză și de identificare și punere în legătură a ocupației cu calificare.”, a dezvăluit Tania Grigore. 

Tania Grigore a amintit și de întâlnirile organizate la nivelul Ministerului cu persoanele care se ocupă de selecția forței de muncă pentru a îndeplini scopul proiectului. 

Vezi AICI dezbaterea

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, ȘtiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV, organizează pe 23 aprilie 2021, intervalul orar 12:00 - 15:00 dezbaterea ONLINE: „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel