Noi legi anti-fumat începând cu luna mai

Toate pachetele de țigări vor fi colorate în cea mai urâtă culoare din lume în doar trei săptămâni, ca parte a unei revizuiri uriașe a legilor privind fumatul, care începe în 21 mai, informează The Independent.

Ambalajele de tigarete de 10 și pachetele de laminare a tutunului de 10g și 20g vor fi interzise complet, fapt ce va duce la creșterea prețului.
 
Mai mult, țigaretele mentolate și cele cu arome de fructe, bomboane, condimente, ierburi, alcool și tutun aromatizat cu vanilie vor fi incluse în interdicție într-un efort de a descuraja viitorii fumători.
 
"Tigările sunt deja costisitoare, iar creșterea prețului tigărilor este un factor cheie în a face oamenii să renunțe la fumat", a declarat Amanda Sandford, acțiune la purtătorul de cuvânt al fumatului și sănătății, la Liverpool Echo.
 
În încercarea de a face fumatul mai puțin atrăgător pentru generațiile mai tinere, branding-ul atractiv pe pachete va fi, de asemenea, interzis.
 
Pachetele noi vor afișa doar un font standard alături de imaginile grafice ale bolilor legate de fumat.
 
Începând cu 21 mai, fiecare pachet va fi o nuantă de verde numită "opaque couche", cea mai urată culoare a lumii, potrivit unei echipe consultative angajate de guvernul australian pentru a găsi publicitatea cea mai puțin atrăgătoare pentru regulile lor recente de pachete.
 
Acest lucru va contracara, de asemenea, miturile că pachețele de culori mai deschise sunt mai puțin dăunătoare datorită conținutului mai scăzut de gudron.
 
Cel mai probabil măsurile care urmează să fie adoptate în Marea Britanie vor fi aplicate și în țara noastră.
 
[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel