Noi AMENZI pentru cei care nu declară la frontieră sume mari de bani cash

 Noi AMENZI pentru cei care nu declară la frontieră sume mari de bani cash / Foto: Pixabay
Noi AMENZI pentru cei care nu declară la frontieră sume mari de bani cash / Foto: Pixabay

Cei care nu declară la frontieră sume mari de bani cash pot primi amenzi mari.

Persoanele care au în numerar sume mai mari de 10.000 de euro sunt obligate, de sâmbătă, să le declare autorităților de control la granița din Uniunea Europeană, ba chiar să le pună la dispoziție pentru verificări. În cazul refuzului, amenzile sunt usturătoare, scrie Realitatea.net.

Potrivit noilor reglementări, stabilite prin hotărâre de guvern adoptată săptămâna trecută, constituie contravenție neîndeplinirea obligaţiei de declarare a numerarului însoţit sau a obligaţiei de informare cu privire la numerarul neînsoţit (numerarul care constituie o parte a unui transport care nu este însoțit de un purtător). Autoritățile competente ale statului membru prin care numerarul intră sau iese din Uniune pot să solicite expeditorului sau destinatarului numerarului sau unui reprezentant al acestora să facă o declarație de informare în termen de 30 de zile.

Autoritățile pot reține numerarul până când expeditorul sau destinatarul, ori un reprezentant al acestora, face declarația de informare. În cazul refuzului de a oferi informațiile solicitate, amenzile pot  fi de la 3.000  până la 50.000 de lei, dar nu mai mult de 60% din suma.

Un gălățean „exporta” bancnote EURO false. Unde le ascundea

Un bărbat, de 35 de ani, a fost surprins, în flagrant delict, în timp ce ar fi trimis, în Italia, bancnote de euro falsificate, disimulate într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport internaţional.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie - noiembrie 2021, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în ţară, şi apoi, ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

În urma flagrantului delict şi a percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 322 de bancnote falsificate din cupiură de 50 de euro, 98 de bancnote falsificate din cupiură de 100 de euro, aproximativ 57 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (catinonă sintetică), 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum şi 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea de contrafacere. Au fost puse în executare 6 mandate de aducere. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel