Un gălățean „exporta” bancnote EURO false. Unde le ascundea (VIDEO)

Pexels
Pexels

Un gălățean încerca să trimită în Italia bancnote euro false. 

Un bărbat, de 35 de ani, a fost surprins, în flagrant delict, în timp ce ar fi trimis, în Italia, bancnote de euro falsificate, disimulate într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport internaţional, scrie Monitorul de Galați

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie - noiembrie 2021, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în ţară, şi apoi, ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

Mii de euro contrafăcuți

În urma flagrantului delict şi a percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 322 de bancnote falsificate din cupiură de 50 de euro, 98 de bancnote falsificate din cupiură de 100 de euro, aproximativ 57 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (catinonă sintetică), 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum şi 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea de contrafacere. Au fost puse în executare 6 mandate de aducere.  

Bărbatul surprins în flagrant delict a fost reţinut, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.  

În cursul acestei zile, bărbatul a fost prezentat în fața instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.  

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor criminalişti şi luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi al Gărzii de Coastă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.     

Citește și: Un manelist, condamnat la închisoare pentru plasare de valută falsă. A fost dat în vileag de prostituate 

Vezi și: Bani falși, fabricați la Satu Mare. 800.000 de lei, greu de depistat 

Vezi și: Bani falși, puși în circulație de trei tineri. Au fost prinși în timp ce încercau să fugă din țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel