Bani falși, puși în circulație de trei tineri. Au fost prinși în timp ce încercau să fugă din țară

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Trei tineri sunt cercetați de polițiști după ce au pus în circulație bancnote false. 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște,  au documentat activitatea infracțională a trei bărbați de 21, 22 și 31 de ani, bănuiți de punerea în circulație de valori falsificate, înșelăciune, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținerea fără drept de obiecte pirotehnice, furt calificat și folosirea de echipamente clandestine în vederea racordării la rețeaua electrică.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că cei trei, ca urmare a unor anunțuri și discuții efectuate în mediul online, ar fi achiziționat, din județele Dâmbovița și Prahova, două telefoane mobile și un autoturism, contravaloarea bunurilor, de 1.300 de euro, fiind achitată cu bancnote de 100 și 200 de euro susceptibile a fi contrafăcute, conform unui comunicat de presă. 

Percheziții domiciliare

Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața de 20 februarie, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în localitățile Butimanu, Chiajna și București, unde au descoperit și indisponibilizat 4 telefoane mobile, un laptop, 4 cartușe nepercutate, 12 cutii cu articole pirotehnice, un ham cu toc pistol și două stații de emise-recepție.

Voiau să fugă din țară 

Totodată, structura de combatere a criminalității organizat din Dâmbovița, sprijinită de efective din cadrul Poliției de Frontieră, a depistat, pe aeroportul Otopeni, doi dintre bărbații bănuiți de comiterea infracțiunilor, aceștia încercând să părăsească țara.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, iar, ca urmare a activităților de cercetare penală, în cursul nopții de 20 spre 21 februarie, cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cercetați sub control judiciar

Ulterior, cei în cauză au fost prezentați Judecătoriei Târgoviște, instanța dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel